Na Slovensko mieri prudké ochladenie. Ochladí sa až o 15 °C

Peter Minárik

Záver pracovného týždňa bude na naše územie prinášať nadpriemerne vysoké teploty. V priebehu víkendu sa však na našom území prudko ochladí a teploty sa doslova prepadnú.

Aktuálne si na našom území užívame mimoriadne teplé počasie. To prináša nezvyčajne vysoké teploty, ktoré budú ešte vyššie ako včera. Najteplejšie by na našom území malo byť v priebehu zajtrajšieho dňa, kedy sa teploty dostanú až na +20 °C. 

Je síce druhá polovica marca, ale takéto teploty sú aj na súčasnú ročnú dobu pomerne nezvyčajné. Ak ich porovnáme s dlhodobým normálom tak zistíme, že sú až o 5-8 °C vyššie ako je bežné. Z teplotného nadpriemeru sa však dostaneme do teplotného podpriemeru.

V priebehu víkendu sa teploty na našom území prudko prepadnú a prepad teplôt by na našom území mal vrcholiť na začiatku budúceho týždňa. Potom by mali začať teploty pomaly rásť.

vývoj teploty na nasledujúce dni
vývoj teploty na nasledujúce dni

Nasledujúce dni tak bude najteplejšie zajtra, čiže v piatok, kedy maximálne teploty dosiahnu +14 až +20 °C. Naopak najchladnejší by mal byť pondelok, kedy sa teploty budú pohybovať od -2 do +5 °C. Na severe sa tak očakáva celodenný mráz. 

Poriadne studené budú aj noci. Až do víkendu by sa nočné mrazy nemali vyskytovať, no to sa zmení v nedeľu, kedy už teploty poklesnú aj pod bod mrazu a najchladnejší bude začiatok nového týždňa, kedy teploty v dolinách a v kotlinách poklesnú až k -15 °C.

Čo sa zrážok týka, tak tých veľa nebude. V sobotu ich prinesie prechod studeného frontu a budú prevažne dažďové. Potom budú od severu prechádzať do snehových, no zároveň prejdú do prehánok. 

Napriek tomu, že nás tak nasledujúce dni čaká ochladenie, tak veľa snehu na našom území nenapadne.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd