Na Slovensko mieria ďalšie vlny zrážok. Stále hrozia aj búrky

Peter Minárik

Počasie na našom území sa opäť zhoršuje. Už v týchto chvíľach sa začína nad naše územie nasúvať zrážkové pole, ktoré v nasledujúcich hodinách prinesie na naše územie ďalšiu vlnu zrážok, ktoré budú aj intenzívnejšie. Zrážok sa pritom na našom území tak skoro nezbavíme.

Na Slovensku sa treba pripraviť na ďalšie zhoršenie počasia, ktoré bude mať na svedomí ďalšia tlaková níž, v rámci ktorej sa do našej oblasti otvorí chladnejšie, severozápadné prúdenie a v ňom budú cez naše územie postupovať jednotlivé frontálne vlny.

Prvá vlna práve v týchto chvíľach začína postupovať cez naše územie a očakávať tak môžete pomerne výrazné zrážky. Ďalšie vlny nás čakajú do konca týždňa. Na horách bude snežiť a ojedinele sa môžu vyskytnúť aj búrky.

Prichádza prvý front

V nadchádzajúcich dňoch budú počasie v Európe ovplyvňovať dve riadiace tlakové útvary. Nad Atlantikom sa bude rozprestierať rozsiahla tlaková výš, zatiaľ čo nad Baltským morom a postupne nad oblasťou Pobaltia sa bude nachádzať oblasť nižšieho tlaku. V rámci týchto dvoch tlakových útvarov sa otvorí chladnejšie, severozápadné prúdenie.

Aktuálne počasie na našom území začína ovplyvňovať prvý studený front. Jeho pohyb bude pomerne pomalý a na tomto studenom fronte sa očakávajú pomerne výraznejšie zrážky.

Od západu sa začína nasúvať zrážková činnosť, ktorá prinesie na naše územie upršaný utorok. Počítajte s tým, že na našom území spadne v nadchádzajúcich hodinách od 5 do 20 mm zrážok. Ojedinele, v rámci hôr by mohlo spadnúť aj nad 20 mm.

Sychravé počasie tak skoro neskoční

V priebehu stredy sa počasie na našom území prechodne zlepší. Zrážky ustanú, no oblačnosti zostane pomerne dosť a už ďalšia frontálna vlna sa bude pripravovať.

Vo štvrtok počasie ovplyvní ďalší front, ktorý sa nad našim územím začne vlniť a ovplyvňovať nás zrejme bude aj počas víkendu. Tento studený front prinesie ďalšie výrazné zrážky, pričom v Tatrách sa treba pripraviť aj na sneženie. V nižších polohách nie sú vylúčené ani búrky. Front totiž bude oddeľovať teplotne kontrastné vzduchové hmoty.

Ak sa tešíte na Babie leto, tak nateraz vás sklameme. Vyhliadky počasie nič také nenaznačujú a Babie leto by tak tento rok nemuselo prísť. Aktuálne to totiž vyzerá tak, že stabilnejšie počasie sa očakáva maximálne v západnej Európy, zatiaľ čo naša oblasť bude pod vplyvom oblastí nižšieho tlaku vzduchu, ktoré sa budú nachádzať nad Pobaltím. Vývoj počasia na začiatok októbra nájdete TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd