Na Slovensko mieria ďalšie výdatné zrážky. Kde hrozia povodne?

Peter Minárik

Na naše územie mieri ďalšia vlna zrážok, ktorá tentoraz zasiahne predovšetkým severné regióny nášho územia. V týchto oblastiach sa nasledujúce hodiny môžu rozvodniť vodné toky.

Slovensko si ani nasledujúce dni od výrazných zrážok neoddýchne. Počasie totiž naďalej ovplyvňuje tlaková níž, ktorá zasahuje nad našu oblasť a s ňou spojený oklúzny front.

Zrážky v nedeľu večer na našom území prechodne ustali, ale už počas nasledujúcej noci dorazia na naše územie ďalšie zrážky.

Tie k nám dorazia z Poľska od severu a ovplyvnia počasie predovšetkým v severných regiónoch nášho územia, kde sa očakávajú výdatnejšie zrážky.

Pršať by malo nielen nasledujúcu noc, ale aj počas zajtrajšieho dňa a ustávať by mali zrážky až v priebehu pondelňajšieho večera.

Najviac zrážok by malo spadnúť na severe a východe a to aj cez 30 mm. 

Vplyvom toho, že vodné povodia sú už po predchádzajúcich zrážkach nasýtené, tak akékoľvek zrážky sa budú takmer ihneď prejavovať na vzostupe vodných tokov.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky, búrky
25 °C / 5 °C
Lesana
Zajtra
Prehánky, búrky
23 °C / 5 °C
Hermína
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 6 °C
Monika
Streda
Prehánky
21 °C / 4 °C
Ingrida
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 6 °C
Roland
Piatok
Oblačno
23 °C / 4 °C
Viktória
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd