Na Slovensko mieria ďalšie výdatnejšie zrážky. Pozrite si, kde naprší najviac

Peter Minárik

V nadchádzajúcich hodinách sa na našom území opäť rozprší. Počasie sa pokazí už dnes večer a pršať bude až do štvrtka. Zrážky prinesú úhrny v desiatkach milimetrov.

Začiatok týždňa priniesol na naše územie zmenu v charaktere počasia. Príliv teplého vzduchu totiž vystriedal vpád chladnejšieho vzduchu a súčasne počasie ovplyvnila tlaková níž, ktorá priniesla pomerne výdatnejšie zrážky.

Na začiatku týždňa pršalo najvýraznejšie na krajnom juhozápade a teraz sa výdatnejších zrážok dočkajú aj ďalšie regióny Slovenska.

Počasie ovplyvní front

Počas nadchádzajúcich hodín začne počasie na našom území ovplyvňovať studený front, ktorý prinesie ďalšiu vlnu zrážok. 

Nad Slovinskom, či nad susedným Maďarskom a Rakúskom tento studený front dokonca prináša aj búrky. U nás sa však bude vyskytovať predovšetkým dážď.

Nakoľko studený front sa bude nad našim územím vlniť, tak zrážky, ktoré bude prinášať sa budú pohybovať smerom na východ len veľmi pomaly. Zrážkové úhrny tak budú výraznejšie.

Naprší aj 30 mm

Zrážková činnosť by sa mala v priebehu večerných hodín postupne rozširovať nad naše územie, pričom najvýdatnejšie zrážky nás čakajú vo večerných hodinách.

Najvýdatnejšie zrážky sa očakávajú na východe západného a v oblasti stredného Slovenska. Tu by podľa aktuálnych výstupov numerických modelov mohlo spadnúť plošne okolo 20 mm zrážok, no lokálne aj okolo 30 mm.

Na zvyšku územia by sa zrážkové úhrny mali pohybovať prevažne len do 15 mm. Najmenej zrážok spadne na Záhorí a na krajnom východe a to len okolo 5 mm.

Zrážková činnosť by ešte v priebehu rána mala od západu na našom území ustávať a na východnom Slovensku zrážky ustanú až zajtra podvečer. Viac o situácii v jednotlivých okresoch nájdete TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd