Na Slovensko prichádza ďalšia vlna dažďa a ochladenia

Peter Minárik

K nášmu územiu sa blíži ďalšia vlna zrážok, ktorá sa postará o to, že štvrtok bude na väčšine nášho územia upršaný. Okrem toho nás však čaká ďalšia vlna ochladenia, ktorá ešte viac zníži teploty.

Počasie na našom území sa v nadchádzajúcich hodinách opäť zhorší. Po prevažne pokojnej a príjemnej strede nás čaká upršaný štvrtok. Na našom území sa však neočakávajú nebezpečné sprievodné javy ako v iných krajinách, kde vyčíňajú búrky a očakávajú sa aj problémy so snehom.

Ovplyvní nás ďalšia tlaková níž

Nad Talianskom sa v týchto chvíľach prehlbuje ďalšia tlaková níž, ktorá ovplyvní počasie aj na našom území. Nepriaznivé počasie však neprinesie len ku nám, ale aj do okolitých krajín Európy.

Táto tlaková níž sa totiž bude presúvať z Talianska, cez Alpy, Českú republiku smerom na sever nad oblasť Baltského mora a ovplyvní tak počasie v mnohých krajinách Európy. Zatiaľ čo do Talianska, či Chorvátska prinesie tlaková níž pomerne výrazné búrky, tak v oblasti Álp nás zasa čaká sneženie.

Mnohé okolité krajiny, vrátane Slovenska zasa čaká dážď, ktorý môže byť aj výraznejší. Pričom prvé zrážky sa už nasúvajú aj nad naše územie.

Zrážky prídu v dvoch vlnách

Naše územie čakajú dve zrážkové vlny. Prvá sa v týchto chvíľach nasúva od juhozápadu a zasiahne nás predovšetkým v noci. Druhá vlna zrážok sa nad naše územie nasunie v priebehu štvrtka. Zrážky ešte do večera ustanú.

Počas štvrtka pribudne na našom území opäť niekoľko milimetrov zrážok. Priemerne by malo na našom území spadnúť od 5 do 15 mm zrážok, avšak v oblasti južného a stredného Slovenska môžu byť zrážkové úhrny o čosi výraznejšie.

Okrem dažďa nás čaká aj ďalšie ochladenie. Zatiaľ čo dnes sa ešte teploty dostávali aj na úroveň okolo +15 °C, tak v nadchádzajúcich dňoch teploty ešte poklesnú a pohybovať sa budú do +10 °C.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -1 °C
Valér
Zajtra
Prehánky
11 °C / -3 °C
Jela
Sobota
Občasný dážď
10 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Občasný dážď
11 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
11 °C / -2 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd