Na Slovensko prišiel sneh. Najbližšie dni snežiť nebude

Peter Minárik

Jadranka, ako sa prezýva tlaková níž, ktorá postupuje z Jadranu do našej oblasti priniesla nad naše územie sneženie. To nám v nasledujúcich dňoch už nehrozí.

Počas uplynulej noci sa dažďové zrážky začali meniť na snehové. Najskôr sa dážď na sneh zmenil na severe Slovenska a východe nášho územia. Počas ranných hodín začalo snežiť aj v našom hlavnom meste.

Snežilo ešte aj počas dňa a snehová pokrývka sa vytvárala v mnohých oblastiach. Naši čitatelia nám zaslali množstvo fotiek z rôznych kútov Slovenska. Môžete sa pozrieť ako to tam vyzeralo.

Šumiac, foto: Jano Margeta

Bardejov, Diana Vachaľová

Prešov, Emília Kopčíková

Demjata (Prešov), Oľga Ličáková

Zamagurie, Lucka Šedivá

Spišská Nová Ves, foto: Niksy Reina

Spišská Nová Ves, foto: Niksy Reina

Zohor, Barborka Havlíková

Spišská Nová Ves, foto: Wrusik Len Werka

Gelnica, Michal Hamrak

Košice, Malý Petrík

Krivany, Jarmila Zelinská

Poráč, Jana Karolčíková

Kapušany, Ľudmil Kolesárová

 

V nasledujúcich dňoch nám však sneženie nehrozí. Od severu sa začala nad našu oblasť nasúvať tlaková výš, ktorá sa v nasledujúcich dňoch postará o to, že nás čaká prevažne jasné až polooblačné počasie s nízkymi teplotami.

Nasledujúce sneženie je v nedohľadne. Slabo snežiť môže v sobotu, no to sa bude rozpadať front a zrážok tak bude minimum.

Výraznejšie zrážky nás čakajú na začiatku týždňa, no to už budeme v teplejšom vzduchu a pôjde prevažne o zrážky kvapalné.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd