Na Slovensko sa opäť vracajú horúčavy. Našťastie však budú len dočasné

Peter Minárik

Do našej oblasti mieri ďalšia vlna teplého vzduchu. Teploty na Slovensku opäť prekročia hranicu +30 °C, no našťastie sa takéto vysoké teploty očakávajú len dočasne. Nasledujúci víkend by mal byť opäť o čosi chladnejší.

Slovensko má pred sebou ďalšie letné dni, po vlne ustáleného a chladnejšieho počasia. Tropické teploty, ktoré nás čakajú však nebudú rozpaľovať Slovensko dlho. Už tesne pred víkendom sa ochladí, zatiaľ čo západná Európa sa bude doslova ,,roztápať,,

Obnoví sa príliv teplého vzduchu

Aktuálne sa naše územie nachádza v chladnejšom, morskom severozápadnom prúdení, ktoré k nám uplynulé dni prinášalo teplotne podpriemerný charakter počasia.

V priebehu utorka sa už teploty na Slovensku s výnimkou severného a východného Slovenska pohybovali na úrovni dlhodobého teplotného normálu a už od stredy nás čakajú teploty opäť nad úrovňou dlhodobého teplotného priemeru.

Charakter počasia sa teraz na Slovensku zmení. Od západu k nám prenikne teplejší vzduch, ktorý prinesie teploty, šplhajúce sa nad hranicu +30 °C.

To je pomerne neštandardné, pretože obvykle takéto teploty prináša až južné, či juhozápadné prúdenie, ale tým, že teplý vzduch už nad západnú Európu natiekol, prehrial atmosféru a prináša teploty šplhajúce sa k +40 °C, tak teraz sa tento teplý vzduch môže dostať od západu nad naše územie.

Teploty sa vyšplhajú až na +33 °C

Už od stredy nás čaká prevažne premenlivé počasie s veľmi vysokými teplotami. Tie sa budú na našom území pohybovať od +23 do +29 °C, avšak vo Východoslovenskej nížine a na západnom Slovensku sa môžu teploty dostať až k +33 °C.

Opäť nás tak čakajú tropické dni, ktoré môžete využiť na čas strávený pri bazéne. Očakávané teploty budú aj o 5 °C vyššie ako je na súčasnú ročnú dobu bežné.

Horúčavy však využite! Už v noci zo štvrtka na piatok totiž príde na Slovensko ďalšie ochladenie.

Víkend bude príjemný

V noci na piatok cez Slovensko postúpi studený front, ktorý prinesie predovšetkým do severných okresov Slovenska zrážky. Ojedinele sa môžu vyskytnúť aj búrky. Opäť však nepôjde o výdatnejšie zrážky, nakoľko studený front nás zasiahne len svojim okrajom.

Naviac, za studeným frontom k nám natečie chladnejší vzduch, ktorý zrazí teploty na Slovensku počas víkendu, ale nie tak zásadne. Maximálne teploty sa očakávajú od +20 °C na severe po +29 °C v najteplejších regiónoch Slovenska.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd