Na Slovensku sa začína postupne otepľovať. Najteplejšie bude na horách

Veronika Salayová

Na Slovensko už prúdi teplý vzduch, zatiaľ len vo vyšších vrstvách vzduchu. Teplý vzduch postupne prenikne aj do nižších polôh a oteplenie bude každým dňom výraznejšie.

Po chladnom víkende a ešte pomerne chladnom pondelku od dnes začneme pociťovať mierne oteplenie. Najviac ho dnes pocítia obyvatelia vyššie položených miest a obcí, kde bude oteplenie výraznejšie.

Teplý vzduch, ktorý prúdi na naše územie od juhozápadu, sa zatiaľ nachádza vo vyšších vrstvách vzduchu. Na horách tak bude dnes teplejšie ako v nížinách. 

Teplota na horách vo výške 1 500 m dnes vystúpi na +5 °C, zatiaľ čo v nižších polohách sa bude pohybovať od -2 do +3 °C. Dnes bude prevládať oblačné až zamračené počasie, miestami z rána hmlisto. Pozor aj na rannú poľadovicu na cestách. 

Zajtra pocítime oteplenie už o čosi viac. Teploty v utorok vystúpia na 0 až +5 °C, pri zmenšenej oblačnosti bude aj teplejšie. Taktiež bude prevládať skôr zamračené oblačné počasie s rannými hmlami. 

Čakajú nás čoraz teplejšie dni

Vo štvrtok sa oteplenie zvýrazní a teploty vystúpia až na +7 °C. V tento deň však treba počítať aj so zrážkami, ktoré sa objavia najmä v noci, pričom vo vyšších polohách môže aj snežiť Opäť tak bude hroziť nebezpečná poľadovica na cestách. 

V predsviatočná deň k nám bude prúdiť od západu teplejší morský vzduch, ktorý vytlačí denné maximá až na +8 °C, najmä na juhozápade. Aj v piatok treba počítať so zrážkami. Rozprší sa najmä na západe a severe Slovenska. 

Sviatočný víkend pôjdu teploty ešte vyššie a vyzerá to tak, že na na Štedrý deň a 1. sviatok vianočný zaznamenáme teploty aj nad +10 °C. Predpoveď na sviatky ešte budeme upresňovať.

Viac o vývoji počasia na nasledujúce dni nájdete TU

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Búrky
20 °C / 5 °C
Gizela
Zajtra
Búrky
23 °C / 5 °C
Viola
Nedeľa
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Zina
Streda
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd