Na Štedrý deň sa ochladí. Príde aj sneženie

Peter Minárik

Uplynulé dni boli na našom území pestré. Po snežení, ktoré zasiahlo mnohé oblasti dorazilo včera predvianočné oteplenie. Do Štedrého dňa sa toho veľa nezmení, no cez Vianoce by predsalen mohlo prísť sneženie a ochladenie.

Naše územie je aktuálne vystavené teplému, západnému prúdeniu. V dôsledku neho sa včerajšie teploty šplhali na našom území až nad hranicu +10 °C a na mnohých miestach pršalo. Výrazne chladnejšie nebude ani počas dnešného dňa. Maximálne teploty by sa dnes mali vyšplhať na +3 až +8 °C, ale počas Vianoc by sa malo ochladiť.

Na Štedrý deň sa ochladí

V noci na zajtra, čiže na Štedrý deň začne cez naše územie postupovať studený front. Ten prinesie na mnohé miesta nášho územia dážď, ktorý však postupne bude prechádzať do sneženia.

Počas Štedrého dňa zrážky ustanú, no stále sa budú vyskytovať najmä v severnej polovici a pozor ! Tu pôjde od večera už len o zrážky snehové. Štedrovečerná hostina a polnočná omša, tak už bude pri mrazivom a na severe aj zasneženom počasí. Na Štedrý večer by malo mrznúť na takmer celom strednom a východnom Slovensku. V Žilinskom a v Prešovskom kraji bude aj snežiť.

Maximálne denné teploty vystúpia na Štedrý deň na 0 až +6 °C.

Na 1. sviatok vianočný ďalšie sneženie

V priebehu Vianoc sa očakáva ďalšia vlna zrážok. Počas 1. sviatku vianočného by od severozápadu mal začať postupovať ďalší front, ktorý prinesie od severozápadu na mnohé miesta sneženie. Na západe pôjde do výšky 300 m n.m. prevažne o dážď.

1. sviatok vianočný, prinesie na sever aj celodenné mrazy. Maximálne teploty by sa na našom území mali vyšplhať na -2 až +3 °C.

Tohtoročné Vianoce tak predsalen niekde budú aj biele. Dorazilo síce predvianočné oteplenie, ktoré roztopilo sneh, no na Štedrý deň sa ochladí a snehová pokrývka sa do niektorých oblastí vráti.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
11 °C / 5 °C
Dana
Zajtra
Prehánky
13 °C / -1 °C
Rudolf
Štvrtok
Prehánky
12 °C / -1 °C
Valér
Piatok
Prehánky
11 °C / -3 °C
Jela
Sobota
Občasný dážď
10 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Občasný dážď
11 °C / -4 °C
Ervín
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd