Na viacerých miestach dnes hrozia snehové búrky. Pozrite si kde

Ľubomír Franko

Počas dnešného dňa očakávame na viacerých miestach výskyt snehových prehánok, ojedinele sa môžu vyskytnúť aj snehové búrky. Pozrite si, kde ich treba očakávať. 

V priebehu utorku bude cez územie Slovenska postupovať vo vyšších vrstvách ovzdušia plytká brázda nízkeho tlaku vzduchu.

V tejto brázde sa budú už okolo poludnia tvoriť snehové prehánky, spočiatku najmä na severe a severozápade, postupne na väčšine územia Slovenska.

V priebehu dňa sa bude vzduch labilizovať a ojedinele, najmä v Žilinskom, Banskobystrickom kraji a na Spiši sa môžu vytvoriť aj snehové búrky.

Prehánky a búrky môžu byť sprevádzané hustým krátkodobým snežením, ojedinele sa pri nich môže vyskytnúť aj silnejší nárazový vietor. 

Nasledujúca mapa zvýrazňuje, v ktorých oblastiach je šanca na výskyt snehových búrok.

Búrky sa môžu vyskytnúť v týchto oblastiach
Búrky sa môžu vyskytnúť v týchto oblastiach

Keďže teploty by sa mali držať nad nulou, vytvorenie súvislej snehovej pokrývky sa pri prehánkach neočakáva. Sneh sa bude topiť, držať sa bude len v polohách od 700 metrov nad morom.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd