Na západe môže byť zajtra až +16 °C, vo Viedni +20 °C

Na západe môže byť zajtra až +16 °C, vo Viedni +20 °C
Peter Minárik

Počas zajtrajšieho dňa nás čaká opäť poriadne meteorologické divadlo. Naše územie čaká silný vietor, dokonca aj búrky a mimoriadne nezvyčajné teploty, ktoré budú prekonávať hranicu +15 °C.

Tohtoročná zima je v Európe mimoriadne zaujímavá. Len nedávno vyčíňala víchrica Petra a už sa blíži ďalšia s menom Sabine. Okrem silného vetra však čakáme aj veľmi vysoké teploty.

Po okraji tlakovej níže začne už nasledujúcu noc nad naše územie prúdiť mimoriadne teplý vzduch, v dôsledku čoho začnú teploty stúpať mimoriadne vysoko.  Zatiaľ čo na východe a severe sa nič mimoriadne diať nebude, tak na severozápade a západe budeme svedkami veľkých výkyvov teplôt.

Zajtra ráno sa teploty na západe budú rýchlo šplhať až k hranici +10 °C a túto hranicu zrejme ešte dopoludnia prekonajú. To však nebude všetko. Krátko po 12:00 začne cez naše územie postupovať studený front a tesne pred ním sa rast teploty zrýchli.

Okolo 12:00 až 14:00 sa na západnom Slovensku môžu teploty pohybovať až okolo +15 °C a v širšom okolí Bratislavy zrejme až okolo +16 °C, ojedinele aj viac. 

Ešte teplejšie bude vo Viedni, kde meteorologické modely očakávajú doslova extrémnych +19 °C. 

dnešná predpoveď teplôt
zajtrajšia predpoveď teplôt

Po rýchlom vzostupe teplôt bude nasledovať ich výrazný pokles. Studený front, ktorý bude postupovať našim územím prinesie najsilnejšie nárazy vetra a hneď za ním sa začne prudko ochladzovať.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
26 °C / 7 °C
Žigmund
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd