Nad Slovensko mieri veľmi teplý vzduch. Pred nami sú slnečné a veľmi teplé dni

Peter Minárik

Uplynulé dni prevláda na našom území oblačné, zamračené a hmlisté počasie, pričom v uplynulých hodinách sa pridali aj zrážky. Zmena je však na dosah. Už od nedele nás čaká krásne počasie s veľmi vysokými teplotami.

Počas uplynulých dní počasie na našom území síce ovplyvňovala oblasť vysokého tlaku vzduchu, ale do našej oblasti sa dostával teplý vzduch, ktorý bol aj vlhký. To spôsobilo, že sme v uplynulých dňoch zaznamenávali na našom území sychravé a oblačné počasie.

Naviac, v uplynulých hodinách počasie na našom území začal ovplyvňovať teplý front, ktorý sa priamo nad našou oblasťou rozpadal. Tento teplý front ešte stále prináša na naše územie zrážky, ktoré sú patrné predovšetkým na severe územia.

Už od nedele nás však čaká zmena. Nad Slovensko totiž mieri teplý vzduch a okrem toho nás čaká aj krásne slnečné počasie. Pred nami je tak príjemná perióda babieho leta.

Pekné počasie už od nedele

Počasie v našej oblasti prevezme pod kontrolu tlaková výš, ktorej stred sa nachádza nad Maďarskom a veľmi pomaly sa v nasledujúcich dňoch bude táto tlaková výš presúvať smerom nad Rumunsko.

Vysokotlakové počasie zapríčiní na našom území prevládajúce slnečné počasie, no okrem slnka bude aj teplo. Do našej oblasti sa totiž začne od juhozápadu dostávať veľmi teplý vzduch.

Teploty vystrelia nad +20 °C

Nielen na Slovensku, ale aj v mnohých okolitých krajinách sa očakáva slnečné, ale aj veľmi teplé počasie. Po rozpustení ranných hmiel a nízkej oblačnosti začnú teploty stúpať poriadne nahor.

Od nedele až do utorka treba na Slovensku počítať s teplotami od +15 do +20 °C, pričom predovšetkým na západnom a južnom Slovensku bude ešte teplejšie. Tu sa môžu teploty vyšplhať až k hodnote +23 °C.

Teploty, ktoré sa na našom území očakávajú budú na súčasnú ročnú dobu veľmi nezvyčajné. V porovnaní s dlhodobým normálom by mali byť teploty aj o viac ako 7 °C vyššie.

Takéto priaznivé, slnečné počasie nás čaká do polovice budúceho týždňa. Následne by sa malo ochladiť. Vývoj na ďalšie dni si pozrite TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Zajtra
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Zina
Streda
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Štvrtok
Polooblačno
26 °C / 8 °C
Želmíra
Piatok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Ela
Sobota
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Urban
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd