Najbližšie noci budú poriadne chladné. Teplota poklesne k -20 °C

Veronika Salayová

Dnes sa opäť na našom území ochladilo a treba sa pripraviť, že aj noci budú veľmi chladné. Najbližšie dni nás čakajú poriadne mrazivé noci s teplotami do -20 °C.

Pripravte sa, máme pred sebou pár veľmi chladných nocí, pričom teploty poklesnú poriadne nízko. Mrazivo bude nielen dnešnú noc, ale aj tie ďalšie. 

Zmenšená oblačnosť v kombinácii s utíchajúcim vetrom prispeje k tomu, že teploty pri snehovej pokrývke sa budú počas nasledujúcej noci v hornej polovici Slovenska pohybovať do -15 °C, pričom v horských dolinách to môže byť aj pod -20 °C.

Zdroj: iMeteo
Zdroj: iMeteo

Nedeľa bude veľmi chladná s mínusovými dennými teplotami na väčšine nášho územia a počas noci z nedele na pondelok klesnú teploty opäť veľmi nízko.

Najmrazivejšie bude vo východnej polovici územia a na severe, kde teploty opäť polesnú k -20 °C, pričom lokalít s takto nízkou teplotou bude počas noci z nedele na pondelok o niečo viac. 

Zdroj: iMeteo
Zdroj: iMeteo

Pobyt vonku sa neodporúča

Vplyv na pokles teploty bude mať nízka oblačnosť, ktorá sa začne tvoriť v dôsledku vpádu teplejšieho vzduchu vo vyšších vrstvách, a bude mať za následok vznik inverzie. 

Začiatkom týždňa sa bude na našom území otepľovať, ale iba vo vyšších vrstvách ovzdušia. Teploty cez deň budú ešte nízke a aj noc z pondelka na utorok bude ešte stále mrazivá.

Najchladnejšie bude počas noci z pondelka na utorok na strednom Slovensku v okolí Nízkych Tatier, kde teploty klesnú do -10 °C, pri zmenšenej oblačnosti aj do -12 °C.

Zdroj: iMeteo
Zdroj: iMeteo

Máme tak pred sebou tri veľmi chladné noci s poriadnymi mrazmi. Pobyt vonku v nočných a skorých ranných hodinách preto netreba podceňovať. Dlhodobé vystavovanie sa takto nízkym teplotám môže byť pre ľudské zdravie nebezpečné a viesť k omrzlinám. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky, búrky
25 °C / 5 °C
Lesana
Zajtra
Prehánky, búrky
23 °C / 5 °C
Hermína
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 6 °C
Monika
Streda
Prehánky
21 °C / 4 °C
Ingrida
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 6 °C
Roland
Piatok
Oblačno
23 °C / 4 °C
Viktória
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd