Nasledujúce noci prinesú teploty pod bodom mrazu. Mrznúť bude aj v nížinách

Dominik Cenkner

Aj napriek tomu, že tu máme apríl, nasledujúce noci budú stále mrazivé. A to dokonca aj v nížinách. Na pozore by tak mali byť najmä záhradkári či pestovatelia rôznych plodín.

Dnes cez naše územie prešiel frontálny systém, ktorý k nám priniesol výraznejšie zrážky, ako aj búrky. Za ním k nám začal prúdiť od severozápadu chladný vzduch, ktorý sa v našej oblasti zdrží dlhšie, než by sme možno boli radšej.

Práve tento chladný vzduch už začína ovplyvňovať počasie aj u nás, a to najmä cez zrážanie teplôt smerom nadol. Pocítiť by sme to mali najmä počas nočných hodín, kedy bude mrznúť, a to aj v nížinách.

Noc zo soboty na nedeľu

Nasledujúca noc prinesie zväčša oblačné až zamračené počasie. Na západe bude oblačnosti aj menej. Spočiatku treba počítať aj s ojedinelými slabými zrážkami.

Teploty klesnú zväčša na +4 °C až -1 °C. V Trenčianskom a Žilinskom kraji, na Spiši a Horehroní bude ešte chladnejšie, a to až do -3 °C.

Mráz sa pritom ojedinele očakáva aj v nížinách. Pozor by si tak mali dať záhradkári či pestovatelia rôznych plodín.

zdroj: imeteo.sk
zdroj: imeteo.sk

S nočnými mrazmi treba počítať až do štvrtka

Podobná situácia nás čaká aj v ďalšie noci. Dokonca sa ochladí ešte viac.

A to najmä v noci z nedele na pondelok 11. apríla a z pondelka na utorok 12. apríla. Vtedy nočná teplota môže klesnúť až k -6 °C.

zdroj: imeteo.sk
zdroj: imeteo.sk

Teploty nad bodom mrazu by sa mali udržať až v noci zo štvrtka na piatok. To už bude počasie ovplyvňovať slabnúce prúdenie teplého vzduchu a studený front, ktorý prinesie opäť raz viac oblačnosti, ktorá bude brániť poklesom teplôt pod bod mrazu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Zamračené
22 °C / 4 °C
Svetozár
Zajtra
Búrky
20 °C / 5 °C
Gizela
Sobota
Búrky
23 °C / 5 °C
Viola
Nedeľa
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Zina
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd