Nasnežiť by mohlo niekoľko desiatok centimetrov

Peter Minárik

Najnovšie výstupy numerických modelov počítajú s tým, že do pondelkového poludnia by na Slovensku mohli napadnúť desiatky centimetrov nového snehu.

Dážď sa postupne zmení na sneženie na celom území Slovenska.

Najväčšie množstvo snehu by malo spadnúť v oblasti Spiša, Nízkych Tatier a Veľkej Fatry, kde spolu s piatkovým snežením môže napadnúť až okolo 40-45 cm nového snehu.

Výrazné sneženie však čaká aj Gemer, severovýchod, či celý Žilinský kraj, kde by mohlo celkovo napadnúť do 20-25 cm nového snehu.

V Trenčianskom a v Banskobystrickom kraji sa očakáva do 10-15 cm nového snehu. Podobné množstvo snehu sa očakáva aj na Myjavsku, na Záhorí, či v okolí Malých Karpát. Okolo 10 cm môže napadnúť aj v Bratislave.

Na zvyšku nášho územia sa očakáva okolo 5 cm snehu. Nová snehová pokrývka by sa nemusela vytvoriť na niektorých miestach Podunajskej a Východoslovenskej nížiny.

Najaktuálnejšiu mapu očakávaných snehových zrážok si môžete pozrieť pod článkom.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Zajtra
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Zina
Streda
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Štvrtok
Polooblačno
26 °C / 8 °C
Želmíra
Piatok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Ela
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd