Ochladenie a zrážky nás čakajú opäť cez víkend

Ľubomír Franko

Počasie bude počas najbližších dní naďalej pod vplyvom tlakovej výše. Teploty pôjdu nahor až do víkendu, kedy cez naše územie postúpi zvlnený studený front.

Do zajtrajšieho dňa bude prevládať na našom území kľudné, slnečné a letné počasie. To sa zhorší v závere pracovného týždňa, kedy nad naše územie od západu postúpi studený front. Ten sa začne vlniť a postupne prinesie zrážky a ochladenie.

Už v piatok očakávame početnú tvorbu kopovitej oblačnosti. Tá bude vznikať v hornatých oblastiach stredného Slovenska. V piatok tak očakávame početné prehánky a búrky, ktoré môžu priniesť prívalové zrážky. V sobotu a nedeľu sa bude front presúvať ďalej na východ a rátať tak môžeme aj s trvalejšími, stratiformnými zrážkami. Najviac zrážok spadne, už ako býva zvykom, na strednom Slovensku.

Nadol pôjdu aj teploty. V piatok budú ešte relatívne vysoké. Dosiahnu od +24 do +30 °C, popoludní však už vzduch schladia búrky. V sobotu sa od západu za frontom už ochladí. Maximálne denné teploty dosiahnu v západnej polovici +16 až +21 °C, na juhu a východe bude ešte do +26 °C. V nedeľu by sa front mal dostať už aj nad východné Slovensko. Maximá dosiahnu +13 až +21 °C, na krajnom juhovýchode bude ešte do +26 °C.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd