Od búrok si na pár dni oddýchneme. Dokedy ?

Peter Minárik

Máme za sebou sériu búrlivých dní, ktoré priniesli na naše územie niekoľko intenzívnych búrok. Od výraznej búrkovej činnosti si však teraz na pár dní oddýchneme. Nie však nadlho.

Niekoľko dní sa nad našou oblasťou vlnil vo vlhkom a teplom vzduchu výrazný studený front. Na jeho jednotlivých vlnách sa tvorili veľmi silné búrky, ktoré prinášali nebezpečné sprievodné javy. 

Najviac naše územie potrápili prívalové zrážky, ktoré v niektorých lokalitách nášho územia spôsobovali lokálne povodne. 

Silné búrky sa však z nášho územia najbližšie dni vytratia.

Počasie nebude také búrlivé

Do našej oblasti sa bude veľmi pomaly nasúvať od západu nevýrazný výbežok vyššieho tlaku okolo ktorého k nám preniká chladnejší vzduch. Tento chladnejší vzduch sa už nebude tak labilizovať a silné búrky nám tak nehrozia.

Dnes sa môžu vyskytnúť búrky len výnimočne a to predovšetkým v oblasti krajného východu a juhovýchodu. Neočakávame, že budú sprevádzané nebezpečnými javmi.

Počas zajtrajšieho dňa by sa búrky nemali na našom území vyskytovať vôbec.

Cez víkend bude búrok pribúdať.

Situácia sa začne meniť počas víkendu, kedy začne pomaly do našej oblasti opäť prenikať teplejší vzduch a práve v teplom vzduchu sa budú tvoriť búrky.

V sobotu by sa mali vytvárať najmä popoludní v horských oblastiach stredného Slovenska, no oveľa početnejšie by mali byť v nedeľu. To už hrozia popoludní na mnohých miestach v oblasti hôr.

Búrky sa tak nasledujúce dva dni vytratia, no s ich návratom počítajte už počas víkendu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd