Od leta si trochu oddýchneme. Čaká nás chladnejšie počasie bez búrok

Veronika Salayová

Na Slovensku zavládlo citeľne chladnejšie počasie, ktoré pár dní na našom území zotrvá. Teploty nevystúpia vysoko nad +20 °C. Dobrou správou je, že búrky nehrozia, prehánky však áno. 

Prechodom frontu na Slovensko prenikol chladnejší vzduch, ktorý sa na našom území udrží aj v nasledujúcich dňoch.

Za týmto studeným frontom zateká nad našu oblasť od severozápadu chladný vzduch, ktorý sa postará o to, že nasledujúce dni budú pomerne chladné.

Stabilné dni bez búrok

Čakajú nás stabilné dni s prevažne jasným až polojasným počasím s minimom zrážok, aj to v podobe kratších prehánok. 

Od búrok si na pár dní oddýchneme. Tie nasledujúce dni na našom území, našťastie, nehrozia.

Teploty sa budú pohybovať výrazne pod normálom. Tie dnešné vystúpia na hodnotu maximálne +26 °C. Dnešné ranné teploty sa pohybujú okolo +10 až +12 °C.

V horách sa už ochladilo

Ochladenie sa prejavilo aj v našich horách, kde sa dnes ráno pohybovali teploty okolo +1 °C. Na Lomnickom štíte o 6.00 hod. namerali +0,7 °C a na Chopku napríklad +1,3 °C.

Podobné počasie bude aj v stredu, vo štvrtok a v piatok. Počas víkendu začnú teploty na našom území stúpať, pričom sa opäť vráti leto na naše územie.

Počas víkendu by teda malo prísť k výraznejšiemu otepleniu. Teploty by už mohli atakovať hranicu +30 °C a vrátia sa na úroveň dlhodobého normálu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky, búrky
25 °C / 5 °C
Lesana
Zajtra
Prehánky, búrky
23 °C / 5 °C
Hermína
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 6 °C
Monika
Streda
Prehánky
21 °C / 4 °C
Ingrida
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 6 °C
Roland
Piatok
Oblačno
23 °C / 4 °C
Viktória
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd