Od severu začína snežiť. Teploty klesajú

Peter Minárik

Od severu začal nad naše územie prenikať studený vzduch. Vďaka nemu klesá hranica sneženia a na severe sneží už aj v nižších polohách.

Okolo tlakovej níže, ktorá počas včerajšieho a dnešného dňa prinášala na naše územie dážď začal od severu prenikať studený vzduch. V dôsledku toho začínajú zrážky od severu prechádzať z kvapalných na snehové.

Od severu preniká studený vzduch

Súčasne sa od severu ochladzuje. Studený vzduch sa zatiaľ dostal len na Oravu, Liptov, Spiš a Šariš.

Aktuálne sneží najmä na severe

Na Orave, Liptove a na Spiši sa aktuálne teploty pohybujú od 0 do +1 °C a sneží. Sneh sa postupne začne udržiavať a vytvárať sa bude súvislá snehová pokrývka.

Takto to aktuálne vyzerá v Liptovskej Tepličke.

V priebehu noci však začne studený vzduch prenikať aj do ďalších oblastí. Jeho ďalšiemu postupu totiž bránia hory a bude trvať kým sa teplý vzduch, ktorý je aktuálne nad našou oblasťou premieša so studeným, ktorý k nám začal prúdiť od severu.

Po polnoci sneženie v ďalších oblastiach

Sneženie skôr príde na Záhorie a do Bratislavy ako do okolia Banskej Bystrice. Nad krajný západ sa totiž studený vzduch dostane okolo Karpát z Moravy.

Po polnoci by už malo snežiť na Záhorí, v okolí Bratislavy, na Kysuciach, na Orave, na Turci, na Liptove, na Spiši, vo väčšine Prešovského kraja, na Gemeri a postupne aj v okolí Košíc.

Hranica sneženia zatiaľ bude vysoko v Banskobystrickom, v Trnavskom, v Trenčianskom a v Nitrianskom kraji. Snežiť by nemalo ani na Považí, kde by prenikaniu studeného vzduchu mali brániť hory.

Na mape môžete vidieť hranicu sneženia po polnoci.

Sneženie začne ustávať ráno od severu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd