Od stredy nás čakajú trópy. Teploty vystúpia na +30 °C

Ľubomír Franko

Dnešným dňom začala na našom území séria slnečných dní. Teplota vystúpila cez +25 °C a na celom území bolo jasno. Najbližšie dni sa ešte oteplí, až na tropické hodnoty. 

V teplom vzduchu sa bude počas tohto týždňa nad našou oblasťou nachádzať nevýrazné pole vyššieho tlaku vzduchu. Zároveň postúpi od západu nad Nemecko studený front spojený s brázdou nízkeho tlaku. Pred ním k nám bude prúdiť teplý vzduch od juhu.

Teploty pôjdu postupne nahor a už zajtra dosiahnu až +28 °C. Už od stredy do piatku budú teploty opäť dosahovať tropické hodnoty. Od štvrtku bude teplota v hladine 850 hPa dosahovať až +15 °C, čo je na túto ročnú dobu až o 6 °C viac ako dlhodobý priemer. Môžeme tak tvrdiť, že nás čaká teplotne nadpriemerné počasie. 

V stredu a vo štvrtok by teploty mali s vysokou pravdepodobnosťou dosiahnuť až +30 °C a to v najteplejších oblastiach na juhozápade a juhovýchode Slovenska. Zvyšok územia bude tiež veľmi teplý, s hodnotami medzi +23 a +28 °C. 

Zmena počasia príde v piatok, kedy postúpi nad naše územie od severozápadu studený front. Ešte pred ním k nám bude vrcholiť prílev teplého vzduchu a na juhu či východe môže teplota vystúpiť aj na +30 °C.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd