Od štvrtka čakajte búrky. V piatok príde výrazná vlna

Peter Minárik

Od štvrtka až do soboty sa musíte pripraviť na vlnu výrazných búrok. Najintenzívnejšie by mali byť v piatok večer.

Búrky sa na našom území objavujú aj dnes, no v druhej polovici tohto týždňa sa pripravte na výrazne nebezpečnejšie búrky o ktoré sa postará studený front.

Pôjde tak o frontálne búrky, ktoré sú často sprevádzané aj silným vetrom, narozdiel od búrok z tepla, ktorých najnebezpečnejším sprievodným javom sú prívalové zrážky.

Prvé búrky sa na našom území objavia vo štvrtok. Pôjde vo väčšine o búrky z tepla, ktoré sa budú vyskytovať vo vrcholiacom príleve teplého a vlhkého vzduchu.

Počas piatkového popoludnia sa začnú objavovať prvé predfrontálne búrky na mnohých miestach nášho územia. Výraznejšie búrky čakajte v piatok večer a v noci na sobotu.

Od severozápadu totiž začne postupovať samotný studený front, ktorý na mnohé miesta nášho územia prinesie intenzívnejšie búrky, ktoré budú sprevádzané aj vetrom. Tie budú počas noci na sobotu postupovať smerom nad východné Slovensko a búrky sa budú vyskytovať až do skorých sobotňajších hodín.

Front sa v sobotu nad našim území zvlní a tak by juh stredného a východného Slovenska mal byť stále v teplejšom vzduchu. Počas sobotňajšieho popoludnia sa tak budú tvoriť ďalšie búrky, ktoré by v noci na nedeľu mali ustať.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd