Opäť sa ochladí a prídu mrazy. Poľnohospodári pozor na úrodu!

Peter Minárik

Počasie dnes na našom území chystá ďalšiu nepríjemnú zmenu. Po veternej a chladnej nedeli nás čaká chladný začiatok nového týždňa, ktorý prinesie aj mrazy.

Počasie na našom území ovplyvňovala počas víkendu tlaková níž Daniel, ktorá sa presúvala cez naše územie nad Poľsko. Táto tlaková níž bude mať dominantný vplyv na vývoj počasia na našom území aj počas nasledujúcich dní.

Bude sa totiž nachádzať nad Pobaltím a po jej okraji bude do našej oblasti od severozápadu prúdiť chladnejší vzduch. Vďaka tomu nás opäť čakajú teploty pod hranicou dlhodobého normálu.

Nepôjde však len o ochladenie, ale príliv chladného vzduchu môže opäť spôsobiť na našom území poriadne komplikácie. Čakajú sa totiž ďalšie mrazy.

V tomto chladnom vzduchu sa totiž bude nad naše územie od západu nasúvať výbežok vyššieho tlaku vzduchu, ktorý prinesie zmenšenú oblačnosť a pri zmenšenej oblačnosti sa očakáva pokles teplôt.

Najchladnejšia bude noc na utorok, kedy sa na celom našom území môže vyskytnúť prízemný mráz. Na severe a na strednom Slovensku však v dolinách a v kotlinách môže teplota aj vo výške 2 metrov klesať pod bod mrazu.

Takéto teploty tak opäť predstavujú veľké problémy pre poľnohospodárov. Mrazy a prízemné mrazy tak v noci na utorok môžu napáchať ďalšie škody.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd