Opäť zavládne jarné počasie s teplotami do +20 °C. Na Slovensko mieri oteplenie

Veronika Salayová

Po veľmi chladnom začiatku apríla prichádza oteplenie, ktoré prinesie jarné teploty do +20 °C. Oteplenie poteší najmä ovocinárov a poľnohospodárov, ktorých nočné mrazy v týchto dňoch potrápili. 

Od zajtrajšieho dňa sa začne na našom území výrazne otepľovať a chladné počasie tak vystriedajú vyššie teploty. 

Na naše územie bude v stredu prúdiť veľmi teplý a vlhký vzduch, a teploty tak budú výrazne stúpať a približovať sa až k hranici +20 °C. Kým dnes sa teploty pohybovali do +11 °C, zajtra sa oteplí aj o 8 °C.

Rozdiel teplôt medzi utorkom a stredou. Zdroj: iMeteo
Rozdiel teplôt medzi utorkom a stredou. Zdroj: iMeteo

Teploty počas zajtrajšieho dňa najviac vystúpia na Podunajskej nížine, kde sa teploty vyšplhajú na +18 °C, lokálne aj vyššie. Teplo bude aj v našom hlavnom meste, kde sa očakávajú teploty okolo +17 °C a ručička teplomera sa pomerne vysoko vyšplhá aj na juhovýchode okolo Košíc, kde bude príjemných +16 °C.

Teploty počas stredy. Zdroj: iMeteo
Teploty počas stredy. Zdroj: iMeteo

Teploty síce budú príjemné, avšak ešte treba miestami počítať s oblačným počasím a ojedinele sa môžu objaviť aj prehánky, prípadne búrky. Pocitovú teplotu môže znížiť aj zosilnený vietor, v horách treba počítať aj so silným vetrom. 

Štvrtok sa bude niesť v podobnom charaktere. Bude polooblačno až oblačno s ojedinelými prehánkami. Teploty sa vyšplhajú na +18 °C. 

Ochladenie na konci týždňa

Opätovný zvrat príde počas piatku, kedy sa opäť na našom území ochladí. Piatok bude zamračený a na mnohých miestach bude pršať. Treba sa preto pripraviť na dážď a teploty do +15 °C.

Víkend bude premenlivý, teplotne o niečo chladnejší s viacerými prehánkami. Predbežne sa zdá, že budúci týždeň pred Veľkou nocou sa opäť oteplí a teploty by sa mohli vyšplhať počas sviatkov aj nad hranici +20 °C. O presnom vývoji počasia budeme včas informovať. 

Predpovede tak naznačujú opätovný príchod jari na naše územie, avšak s miernym ochladením na konci týždňa. Nezabúdajme však, že apríl je povestný častými zmenami v počasí, čo sa v tomto roku zatiaľ aj potvrdzuje.

Viac o vývoji teplôt a charaktere počasia na Slovensku nájdete TU

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd