Piatok prinesie ochladenie. Od západu postupne aj dážď či sneženie

Dominik Cenkner

Včerajšie jarné teploty, ktoré vystúpili aj na úroveň +15 °C, mnohých potešili. Ak ste však dúfali, že jar je už na dosah, máme pre vás zlú správu. Zima ešte nepovedala posledné slovo.

V dnešný deň bude počasie u nás ovplyvňovať studený front spojený s rozsiahlou tlakovou nížou nad severnou Európou, ktorý postúpi cez našu oblasť od severozápadu ďalej na juhovýchod. Za ním sa začne od západu rozširovať okraj tlakovej výše.

Piatok teda prinesie zväčša oblačné až zamračené počasie. Miestami môže byť oblačnosti aj menej a rovnako tak miestami sa môže tvoriť hmla.

Od severozápadu sa postupne na viacerých miestach rozprší. Vo vyšších polohách, neskôr na severe aj v stredných polohách, bude snežiť.

Na severe už niekoľko dní prevláda mimoriadna situácia v súvislosti so snežením. Práve tam, ale aj kdekoľvek inde, preto jazdite opatrne.

Dnešné teploty a počasie na víkend

Oproti včerajšku sa dnes ochladí. Maximálna denná teplota sa bude pohybovať v rozmedzí od +2 °C do +7 °C.

Len na juhu západného, stredného a východného Slovenska bude o niečo teplejšie. A to od +7 °C do +12 °C.

Od západu sa postupne aj rozfúka vietor. Očakáva sa severozápadný až severný vietor 3 až 8 m/s, na juhozápade a v Popradskej kotline okolo 10 m/s, v nárazoch aj silnejšie. S prudkým až búrlivým vetrom treba počítať aj na horách.

Počas víkendu bude počasie u nás ovplyvňovať tlaková výš. Tešiť sa tak môžeme na viac slnečných lúčov a teploty do +8 °C.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
24 °C / 10 °C
Pankrác
Zajtra
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Servác
Utorok
Jasno
24 °C / 6 °C
Bonifác
Streda
Prehánky
24 °C / 7 °C
Žofia
Štvrtok
Dážď
19 °C / 6 °C
Svetozár
Piatok
Oblačno
20 °C / 5 °C
Gizela
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd