Piesku bude na našom území viac. Pozrite sa, kde príde

Piesku bude na našom území viac. Pozrite sa, kde príde
Peter Minárik

Nad Európu už začal prúdiť piesok zo Sahary. Ten sa v priebehu utorka dostane aj nad naše územie a budeme ho pociťovať na našich autách, či parapetných doskách.

Nad Európu už putujú tony piesku zo Sahary, kde panovalo veľmi veterné počasie, v dôsledku čoho sa do atmosféry dostali tony piesku. Ten teraz putuje nad Európu.

Dnes sa už nachádza nad väčšinou západnej Európy, či nad Stredomorím a Talianskom. Už o pár hodín sa bude nachádzať nad našim územím a budeme ho môcť pozorovať aj na našom území.

Video nájdete aj na našom Youtube kanály. Odoberajte nás a nič Vám neujde

Prachové častice sa prenášajú vo výške niekoľkých kilometrov nad povrchom zeme a vplyvom silného prúdenia sa transportujú dokonca až nad Škandináviu, Britské ostrovy, či Rusko. Zvýšené koncentrácie prachových častíc budú môcť evidovať v celej Európe.

Prítomnosť piesku budeme môcť pozorovať aj na našom území. Prachové častice sa nad naše územie nasunú v utorok na poludnie od juhozápadu. Najsilnejšia koncentrácia prachu bude v oblasti Podunajskej nížiny a na juhu stredného Slovenska. 

Prach sa však postupne nasunie nad celé naše územie.

Už zajtra piesok na našom území budete môcť jednoznačne pozorovať. Na poludnie sa začnú nad naše územie do juhozápadu nasúvať zrážky. Tie na seba naviažu jednotlivé častice a piesok tak spolu s dažďom dopadne na zem. 

Zašpinené tak budete mať autá, záhradný nábytok, či parapetné dosky. Atmosféra sa od prachu ,,očistí,, až v piatok.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
24 °C / 4 °C
Jarmila
Zajtra
Skoro jasno
25 °C / 8 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 8 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 8 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Občasný dážď
23 °C / 7 °C
Žigmund
Piatok
Prehánky, búrky
23 °C / 7 °C
Galina
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd