Po búrke zaplavilo obec Lenartov. Voda z lesa sa valila cez dedinu

Veronika Sádovská

Silné búrky sa dnes prehnali celým našim územím. Na východe Slovenska zaplavila voda obec Lenartov. Cesta cez dedinu je uzavretá.

Dnes popoludní po silných búrkach sa za obcou Lenartov začala valiť kalná voda. Zaplavilo ulice aj rodinné domy, cesta cez obec je uzavretá.

Na mieste aktuálne zasahujú hasiči s niekoľkými kusmi techniky. Po bleskovej povodni síce voda už opadla, na ceste je však ešte množstvo bahna, naplavených konárov, kameňov a všetkého, čo voda zobrala po ceste zo sebou.

Silný prúd vody zničil aj oplotenia domov, úrodu v záhradkách a voda sa dostala nielen do suterénov, ale priamo aj do niektorých domov. 

Časť obce sa zmenila na jednu veľkú rieku, ktorá zo sebou odniesla všetko, čo jej stálo v ceste. Hasiči a obyvatelia obce budú mať ešte plné ruky odpratávaním naplavením a vyčísľovaním škôd. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Búrky
20 °C / 5 °C
Gizela
Zajtra
Búrky
23 °C / 5 °C
Viola
Nedeľa
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Zina
Streda
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd