Po daždi nás zasiahnu mrazy. Pred nami sú chladné dni

Peter Minárik

Ku koncu týždňa sa na našom území začne počasie zlepšovať. Vlna výrazných zrážok, ktorá nás sužovala niekoľko dní definitívne ustane a konečne nás čaká oveľa príjemnejšie počasie.

Od nedeľňajšieho večera sužuje Slovensko výdatný lejak. Ten prinášajú jednotlivé oblasti nízkeho tlaku vzduchu, ktoré sa do našej oblasti dostávajú z oblasti Jadranu. Okolo týchto tlakových níži sa obtáča rozsiahle zrážkové pole a práve to prináša výdatné zrážky.

Zrážky naše územie potrápia do nedele. Definitívne by mali zrážky ustať počas nedeľňajšieho rána a v nasledujúcich dňoch už bude počasie oveľa príjemnejšie.

Tlaková níž, ktorá aktuálne ovplyvňuje počasie na našom území sa totiž odsunie z nášho územia smerom k severovýchodu a po jej okraji do našej oblasti prenikne chladný vzduch od severozápadu.

Súčasne sa v tomto chladnom vzduchu nad naše územie nasunie výbežok tlakovej výše. Na našom území tak zavládne konečne stabilné počasie bez zrážok. Vrátia sa však ranné hmly a nízka oblačnosť.

Od nedele sa treba pripraviť aj na chladnejšie dni. Maximálne denné teploty sa na našom území budú pohybovať od +4 do +11 °C, no oveľa chladnejšie bude vo večerných a v nočných hodinách. Ranné teploty budú klesať na +5 až -2 °C- Mrazy hrozia predovšetkým na severe územia a v dolinách a v kotlinách, no s prízemnými mrazmi treba od pondelka počítať na celom našom území.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd