Po dnešnom slnečnom dni príde zajtra ďalšie sneženie. Napadnú nové centimetre snehu

Peter Minárik

Pred nami je slnečný utorok, ale od zrážok si dlho neoddýchneme. Ďalšia vlna zrážok zasiahne naše územie už počas zajtrajšieho dňa a dorazí na väčšinu územia. Zrážky prinesú ďalšie sneženie, to však bude posledné.

Počas dnešného dňa zavládlo na našom území prevažne jasné až polojasné počasie. Viac oblačnosti je ešte len na severozápade a východe, no aj tu sa počas dnešného dňa vyjasní.

Práve vďaka dnešnému dňu máme pred sebou najchladnejšiu noc od začiatku zimnej sezóny. Teploty už dnes klesali v dolinách a v kotlinách na -15 °C, avšak nasledujúca noc bude ešte chladnejšia a teploty poklesnú aj k -20 °C.

Už počas zajtrajšieho dňa sa však začne počasie opäť meniť. Počasie na našom území začne ovplyvňovať teplý front, ktorý prinesie ďalšiu vlnu zrážok. Tie budú spočiatku snehové, ale nie nadlho.

Počas stredy začne snežiť

Zajtrajší deň prinesie na naše územie opäť prevažne oblačné až zamračené počasie a ešte počas predpoludnia sa nad naše územie začnú rozširovať od západu zrážky.

Najmenej zrážok sa očakáva na západnom Slovensku a najviac by malo napadnúť na strednom Slovensku a to opäť predovšetkým v horských oblastiach. Tu by mohlo pripadnúť aj okolo 5 cm snehu. Na zvyšku územia to bude len do 5 cm.

Stredajšie sneženie tak nebude príliš intenzívne a nemalo by tak spôsobovať komplikácie v doprave, čo je podstatná informácia je to, že keďže zajtra počasie ovplyvní teplý front, tak ten zároveň do našej oblasti vtiahne aj teplejší vzduch.

Oteplenie postupne prinesie dážď

Už v noci zo stredy na štvrtok sa nad naše územie bude natláčať teplá vzduchová hmota. Teplý vzduch prenikne najskôr do vyšších vrstiev atmosféry, čo spôsobí, že už v stredu večer na západe a vo štvrtok aj na ostatnom území hrozí mrznúci dážď.

Podľa predbežných predpovedí sa výraznejšie oteplí v piatok, kedy sa na našom území aj rozprší. Detailnejšie informácie prinesieme počas dnešného dňa.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
23 °C / 6 °C
Roland
Zajtra
Skoro jasno
20 °C / 3 °C
Viktória
Sobota
Polooblačno
21 °C / 4 °C
Blažena
Nedeľa
Prehánky, búrky
22 °C / 7 °C
Pankrác
Pondelok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Servác
Utorok
Prehánky
20 °C / 7 °C
Bonifác
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd