Po horúčavách dnes schladia silnejšie búrky

Po horúčavách dnes schladia silnejšie búrky
Peter Minárik

Naše územie dnes čakajú veľmi vysoké teploty. Teploty budú stúpať až k hranici +35 °C, no v priebehu noci dorazia na naše územie búrky.

Nad regiónom strednej Európy sa vlní studený front, ktorý tu už včera priniesol pomerne výrazné búrky.

Silné búrky sa včera vyskytli v susedných Čechách, kadiaľ sa prehnal aj jav bow echo, ktorý prinášal nárazy vetra až cez 90 km/h. V Nemecku a v Taliansku zasa búrky prinášali výrazné krupobitie. 

Dnes sa tento studený front presunie o čosi východnejšie a ovplyvní aj počasie u nás. 

Počas dňa bude ešte mimoriadne teplo s teplotami, ktoré sa budú šplhať až k hranici +35 °C. Večer a v noci by však mali udrieť búrky.

Nakoľko sa studený front bude vlniť, tak je ťažké presne odhadnúť, kde a kedy búrky začnú. Najpravdepodobnejšie sa však javí, že odštartujú po západe Slnka v oblasti severozápadného Slovenska, čiže v oblasti Považia a Kysúc.

Následne by sa mali búrky presúvať cez Žilinský kraj smerom k východu a mali by sa rozširovať.

Búrky budú sprevádzané silným nárazovým vetrom a výraznejšími lejakmi. Aktualizované informácie o situácii vo Vašom okrese môžete sledovať TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd