Po Novom roku sa prudko ochladí a zima príde aj do nížin

Peter Minárik

Záver roka 2018 prinesie na sever a východ snehovú nádielku. Inde budeme sledovať ohňostroje pri oblačnom počasí bez snehu. Ochladenie sa však črtá po novom roku. Nástup do práce budú sprevádzať mrazy.

Počasie už čoskoro začne ovplyvňovať oklúzny front, ktorý ovplyvní počasie na väčšine územia, ale predovšetkým na severe a východe územia, kde do posledných hodín roku 2018 bude pomerne výrazne snežiť. 

Silvestrovské oslavy budú na severe a východe na čerstvom snehu a na horách severného Slovenska sa budú môcť brodiť až v 30 cm čerstvého snehu. Zmena však príde v novom roku na celé naše územie.

Zo Škandinávie sa nad Pobaltie presunie tlaková níž, okolo ktorej do našej oblasti od severu prenikne arktický vzduch. Ochladenie je takmer isté. Je to vidieť aj na ansámbly modelu GFS.

Čo to znamená v počasí na našom území ? Malo by sa citeľne ochladiť a na viacerých miestach treba v budúcom týždni počítať s celodennými mrazmi.

Nočné teploty pritom budú klesať aj na dvojciferné hodnoty. Okrem toho nás však čaká aj sneženie, ktoré môže zasiahnuť už aj nížiny.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd