Počasie dnes až tak vyčíňať nebude. Slabého sneženia sa dočkajú aj na západe

Dominik Cenkner

Po tom, čo včera východné Slovensko doslova zasypal sneh, nás dnes čaká pokojnejší ráz počasia. Na severe však sneh môže aj dnes spôsobovať problémy a slabého sneženia sa dočkajú aj obyvatelia západnej časti krajiny.

Tlaková níž, ktorá včera ovplyvňovala počasie u nás a priniesla výdatné sneženie na východné Slovensko, sa presunie nad Bielorusko a Pobaltie. Od západu však bude v chladnejšom vzduchu zasahovať do strednej Európy okraj tlakovej výše.

Utorok sa teda bude niesť v znamení premenlivej oblačnosti. Na severe a popoludní aj na západe prevažne bude oblakov pribúdať.

Ojedinele, najmä na severe, ale večer aj na západe, sneženie alebo snehové prehánky. Snehu však nebude veľa. Očakáva sa len jemný poprašok do 1 cm.

Na cestách na severovýchode sa ojedinele očakáva tvorba snehových jazykov. Vodiči, jazdite preto opatrne. Samozrejmosťou má byť zimná výbava.

Teplota sa oproti včerajšku veľmi meniť nebude. Ortuť teplomera sa vyšplhá na -2 °C až +3 °C. Na juhu západného a stredného Slovenska do +5 °C.

Severozápadný vietor bude fúkať rýchlosťou 3 až 7 m/s. V Banskobystrickom kraji a na východe krajiny sa očakáva len slabý vietor.

Podobný ráz počasia nás čaká aj v najbližších dňoch. Viac sa dozviete v našej predpovedi.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
26 °C / 8 °C
Anastázia
Zajtra
Jasno
25 °C / 8 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 7 °C
Žigmund
Piatok
Prehánky, búrky
20 °C / 7 °C
Galina
Sobota
Prehánky
20 °C / 5 °C
Florián
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 5 °C
Lesana
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd