Počasie prinesie veľmi vysoké, takmer jarné teploty

Počasie prinesie veľmi vysoké, takmer jarné teploty
Peter Minárik

Nasledujúce dni budú nielen na našom území, ale v celej strednej Európe veľmi teplé. Prílev teplého vzduchu prinesie neštandardné teploty.

Počasie v nadchádzajúcich dvoch dňoch bude doslova jarné a aj slnečné. Teploty by mali pokoriť až hranicu +15 °C a na tejto hranici sa teploty nezastavia. 

Už dnes nás čaká teplý deň, ktorý prinesie maximálne teploty od +4 do +10 °C, no na juhozápade bude ešte teplejšie. Tu by sa teploty mohli dostať až k +14 °C.

Ešte teplejšie bude na našom území počas zajtrajšieho dňa. Teploty sa vyšplhajú na +7 až +13 °C, ale v oblasti krajného západu a juhozápadu teploty prekonajú hranicu +15 °C a zastaviť sa môžu okolo hodnoty +16 až +17 °C. 

Takéto teploty sú na súčasnú ročnú dobu mimoriadne nezvyčajné. Ako vidieť na mape teplotných anomálii, tak očakávané teploty budú na súčasnú ročnú dobu aj o viac než 10 °C vyššie. 

očakávané teplotné anomálie
očakávané teplotné anomálie

Veľmi vysoké teploty by mali z nášho územia odísť v priebehu utorka, kedy cez naše územie postúpi studený front.

Za ním sa síce ochladí, ale aj tak budú teploty výrazne vyššie ako je dlhodobý normál na súčasnú ročnú dobu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd