Počasie sa opäť zmení. Čakajú nás búrky a ochladenie

Peter Minárik

Máme za sebou príjemné, letné dni, ktoré priniesli do našej oblasti teploty nad hranicou +30 °C. Takéto počasie však končí a od zajtra nás čaká zmena v podobe búrok a ochladenia.

Na Slovensku sme zaznamenali prvé tridsiatky. Teploty pokorili tropickú hranicu a to vďaka prílivu veľmi teplého vzduchu od juhu. Ten sa k nám dostával až z oblasti Afriky.

Nateraz však príjemné letné počasie končí a vysoké teploty vystriedajú búrky, dážď a ochladenie, ktoré zotrvajú niekoľko dní.

Front prinesie búrky

Už počas ranných hodín začne počasie na našom území ovplyvňovať studený front, ktorý sa postará počas zajtrajšieho dňa o prehánky a búrky. Tie sa už v ranných hodinách budú objavovať na západe Slovenska.

V priebehu dňa sa potom búrky dostanú aj do ďalších oblastí Slovenska. Predfrontálne búrky budú vznikať hneď na viacerých miestach a prinášať budú predovšetkým prívalové zrážky a ojedinele sa môžu vyskytnúť aj krúpy.

S búrkami treba počítať predovšetkým na strednom a západnom Slovensku.

Výdatný dážď a ochladenie

Spolu s vlniacim sa studeným frontom sa bude v našej oblasti nachádzať tlaková níž, ktorá bude mať dominantný vplyv na vývoj počasia u nás počas nasledujúcich dní. Okolo nej sa totiž bude točiť výraznejšie zrážkové pole, ktoré bude prinášať dážď a ten môže byť aj výraznejší.

Výdatnejšie zrážky sa budú nad naše územie nasúvať už v noci na štvrtok od juhu a na mnohých miestach Slovenska bude pršať. Napršať môže ojedinele aj okolo 30 mm zrážok.

Okrem dažďa nás čaká aj výraznejšie ochladenie. Do našej oblasti totiž opäť prenikne chladnejší vzduch a maximálne denné teploty sa prepadnú pod hranicu +20 °C. Viac o vývoji na nasledujúce dni nájdete TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
11 °C / 5 °C
Dana
Zajtra
Prehánky
13 °C / -1 °C
Rudolf
Štvrtok
Prehánky
12 °C / -1 °C
Valér
Piatok
Prehánky
11 °C / -3 °C
Jela
Sobota
Občasný dážď
10 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Občasný dážď
11 °C / -4 °C
Ervín
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd