POZOR: Po 15:00 dorazí veľmi silný, nárazový vietor. Vyskytnú sa aj búrky

Peter Minárik

Počasie sa na Slovensku v priebehu dnešného popoludnia zásadne zmení. Studený front, ktorý mieri na naše územie prinesie nebezpečné počasie. Rozfúka sa totiž veľmi silný, nárazový vietor a objavia sa aj búrky.

Pripravte sa na veľmi nepriaznivé počasie. To bude nebezpečné predovšetkým na západnom Slovensku, kde by počasie mohlo páchať aj materiálne škody. Aktuálne síce ešte panuje prevažne pokojné počasie, ale to sa zásadne zmení popoludní.

V týchto chvíľach ešte na našom území panuje prevažne jasné až polojasné počasie s teplotami, ktoré sa šplhajú k +20 °C, no v priebehu popoludnia bude všetko iné.

Pozor na silný vietor

Počasie začne v popoludňajších hodinách ovplyvňovať studený front, ktorý sa v týchto chvíľach nachádza nad Moravou a Rakúskom a pomaly sa blíži nad naše územie.

Na naše územie dorazí studený front okolo 15:00, pričom pri jeho príchode bude veľmi výrazne silnieť vietor, ktorý sa začne stáčať z južného na severozápadný.

Na celom Slovensku sa očakáva nárazový vietor na čele studeného frontu s rýchlosťou 15 až 23 m/s, no na západnom Slovensku bude vietor ešte nebezpečnejší. Nárazy vetra by sa predovšetkým v Podunajskej nížine mali pohybovať až od 23 do 28 m/s, pričom takýto silný vietor už môže spôsobovať aj materiálne škody.

Na čele frontu sa objavia aj búrky

Pri príchode frontu bude jednak silnieť vietor a súčasne sa na jeho čele začnú objavovať búrky. Ich najväčšia pravdepodobnosť je na strednom a východnom Slovensku.

Búrky budú sprevádzané predovšetkým silným vetrom a zosilnením zrážok. Neočakávajú sa iné nebezpečné sprievodné javy.

Počas dnešného popoludnia tak buďte veľmi opatrní a dajte si pozor na silný i keď krátkodobý nárazový vietor. Viac o situácii vo vašom okrese nájdete TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd