Pred nami je mimoriadne teplý deň. Teploty budú atakovať +27 °C

Dominik Cenkner

Po upršaných a najmä chladných dňoch nás dnes čaká príjemná zmena. Oblačnosti by malo byť podstatne menej a teploty by sa mali šplhať poriadne vysoko.

Počasie u nás bude ovplyvňovať prílev veľmi teplého vzduchu od juhu. Ten zosilnie po prednej strane rozsiahlej a hlbokej tlakovej níže. Jej stred sa bude nachádzať nad západným Francúzskom.

Počas dňa teda bude prevládať polojasné, prechodne až oblačné počasie. Zrána sa môže vyskytnúť hmla. Popoludní sa najmä na severozápade môžu vyskytnúť aj búrky. Bude veľmi teplo.

Maximálna denná teplota sa bude na väčšine územia pohybovať v rozmedzí od +19 °C do +24 °C. Na juhu západného Slovenska, ale miestami aj na juhu stredného sa môže ortuť teplomera vyšplhať až na +27 °C.

Príjemné počasie bude narúšať vietor. Fúkať bude juhovýchodný až južný vietor 4 až 10 m/s, v nárazoch ojedinele do 12. Na horách nad pásmom lesa, ale na západe aj v stredných polohách sa očakáva búrlivý vietor až víchrica.

Aj napriek vysokým teplotám to vyzerá tak, že októbrový rekord prekonaný nebude. V Komárne 5.10.1935 namerali až +29,5 °C.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno, búrky
24 °C / 7 °C
Žigmund
Zajtra
Prehánky
26 °C / 9 °C
Galina
Sobota
Skoro jasno
27 °C / 10 °C
Florián
Nedeľa
Skoro jasno, búrky
25 °C / 5 °C
Lesana
Pondelok
Prehánky, búrky
23 °C / 5 °C
Hermína
Utorok
Oblačno
24 °C / 6 °C
Monika
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd