Pred nami je najchladnejšia noc. Bude pod -20 °C. Zajtra príde sneženie, no nie všade

Peter Minárik

Na Slovensku opäť prituhuje. Uplynulú noc sa teploty na našom území dostali až pod hranicu -20 °C. Aj nasledujúca noc bude chladná. Teploty by mohli klesať ešte nižšie. Už v utorok však príde opäť sneženie.

Na našom území opäť zavládla pravá zima. Na celom území bola uplynulá noc mrazivá, pričom teploty klesali výrazne pod nulou. V najchladnejších lokalitách Slovenska teploty klesali aj k -20 °C. Môže za to tlaková výš, ktorá zasahuje nad naše územie a prináša vyjasnenie v studenom vzduchu, ktorý do našej oblasti prúdi.

Najchladnejšie bolo v uplynulú noc v Červenom Kláštore, kde teplota ráno poklesla na -20,8 °C. Táto hodnota je síce veľmi nízka, ale rekord, ktorý bol zaznamenaný 27. decembra v Podolínci na úrovni -23,3 °C bol poriadne vzdialený.

Najchladnejšia noc tejto zimy tak uplynulú noc nebola, ale blížiaca sa noc bude ešte chladnejšia ako tá uplynulá.

Teploty dosiahnu svoje minimum

Noc, ktorá je pred nami prinesie na naše územie opäť prevažne jasné až polojasné počasie. Teploty však budú veľmi rozdielne. Najteplejšie bude na západnom Slovensku, kde teploty poklesnú na -1 až -8 °C. V ostatných častiach nášho územia sa budú teploty pohybovať od -8 do -16 °C.

Najchladnejšie však bude opäť v našich dolinách a v údoliach. Tu budú teploty klesať aj k hranici -20 °C a v tých najchladnejších lokalitách môžu teploty atakovať hodnotu -22 °C.

Pred nami je posledná, takto chladná noc. Od zajtra by mali byť teploty výrazne miernejšie. Nočné teploty budú na západe dokonca nad bodom mrazu a pod -10 °C by teploty nemali klesať už nikde.

V utorok príde aj sneženie

Počas zajtrajšieho dňa začne počasie v našej oblasti ovplyvňovať ďalší teplý front, ktorý sa bude rozpadať nad Poľskom. Nás tak ovplyvní predovšetkým na severe krajiny.

Na celom území sa zväčší oblačnosť, no na severe Slovenska sa treba pripraviť aj na sneženie. Do stredy by tu mohlo pripadnúť opäť niekoľko centimetrov čerstvého snehu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd