Pred nami je nový týždeň, v závere ktorého sa oteplí. Dnes však bude chladno a veterno

Dominik Cenkner

Zobudili sme sa do nového pracovného týždňa. Tešiť nás môže skutočnosť, že sa v jeho závere očakáva oteplenie a krajšie počasie. Jeho úvod a teda dnešný deň však bude ešte pomerne chladný.

Počasie u nás dnes ovplyvní okraj tlakovej výše, ktorá sa do našej oblasti rozšíri od západu za oklúznym frontom. Okrem toho sa bude vo vyšších vrstvách ovzdušia presúvať ďalej na juhovýchod brázda nízkeho tlaku vzduchu.

Pondelok teda prinesie premenlivú oblačnosť a miestami snehové prehánky, do cca 300 m aj dážď. Týkať sa to bude najmä západnej a severnej časti nášho územia.

K večeru budú zrážky ustávať. Postupne sa bude zmenšovať aj oblačnosť.

Takéto počasie opäť raz nebude priať motoristom na cestách. Zvlášť na severe sa totiž môžu ojedinele tvoriť snehové jazyky. Za volantom preto buďte opatrní.

Dnes bude chladno a veterno

Aj keď v sobotu sme oficiálne privítali jar, dnešné teploty tomu nasvedčovať nebudú. Najvyššia denná teplota vystúpi na +3 °C až +8 °C.

Na severe bude ešte chladnejšie. Očakáva sa tam teplota od -1 °C až do +3 °C.

Chladné počasie umocní ešte aj vietor. Fúkať bude severozápadný až severný 4 až 10 m/s. Na juhozápade a juhovýchode môže rýchlosť dosiahnuť až okolo 12 m/s či v nárazoch dokonca okolo 18 m/s, čo je približne 65 km/h.

Ako sme spomínali v úvode, v závere tohto týždňa sa oteplí. Všetko sa však bude diať postupne a výraznejšiu zmenu by sme mohli pocítiť od štvrtka. Viac si pozrite v našej dlhodobej predpovedi TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
26 °C / 7 °C
Žigmund
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd