Pred nami je slnečný a teplý víkend. Teploty sa vyšplhajú na +28 °C

Veronika Salayová

Máme tu víkend, ktorý na naše územie prinesie príjemné a teplé počasie s minimom zrážok. Tento májový víkend bude ako stvorený pre výlety a turistiku. 

Po zamračenom a upršanom piatku tu máme víkend, ktorý však bude oveľa príjemnejší ako posledný pracovný deň. Počasie cez víkend sa konečne „vydarilo“. Bude prevažne jasno a s veľmi príjemnými teplotami s minimom zrážok. Miestami však treba počítať s vetrom.

Vyššie teploty na Slovensko prináša do strednej Európy okraj tlakovej výše. Teplé počasie zotrvá až do začiatku budúceho týždňa, kedy v pondelok vyvrcholí prílev teplého vzduchu.

Sobota bude teplotne o niečo ešte chladnejšia ako nedeľa. Dnešok prinesie teploty od +19 do +26 °C. Bude fúkať slabý, miestami severozápadný vietor rýchlosťou 2 až 7 m/s. 

Nedeľa prinesie ešte vyššie teploty, ktoré na juhozápadne dosiahnu teplotu +28 °C, lokálne aj viac. Aj v nedeľu treba počítať so slabým vetrom, ktorý bude dosahovať rýchlosť 2 až 5 m/s.

Veľké množstvo zrážok ani búrlivé počasie tento víkend neprinesie, takže tieto voľné dni môžete využiť na výlety, bicyklovanie či turistiku v horách. 

Budúci týždeň opäť zmena počasia

Začiatok týždňa bude na Slovensku opäť tropický. Pondelok prinesie do južných okresov teploty nad +30 °C, čiže na našom území s veľkou pravdepodobnosťou zaznamenáme druhý tropický deň v tomto roku.

Utorok príde k výraznejšej zmene počasia, ktorú zapríčiní prichádzajúci studený front. Ten prinesie ochladenie, veľkú oblačnosť aj zrážky. 

Viac o vývoji počasia v budúcom týždni prinesieme v samostatnom článku. 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd