Pred nami je veľmi teplý týždeň. Teploty budú nezvyčajné

Peter Minárik

Pred nami je mimoriadne teplý týždeň. Babie leto nás nečaká, pretože teploty budú také vysoké, že priniesť môžu až tropické horúčavy.

Prehupli sme sa do druhej polovice septembra, no teploty, ktoré nás nasledujúce dni čakajú to rozhodne nebudú pripomínať. Žiadne výraznejšie ochladenie a ani typicky septembrové teploty nás nečakajú. 

Stále totiž bude mimoriadne teplo a teploty môžu siahať až k tropickej hranici +30 °C.

Teplý vzduch k nám bude prúdiť od juhozápadu

Dnes počasie na našom území ovplyvňuje oblasť vysokého tlaku vzduchu, ktorej stred sa nachádza nad našou oblasťou a už zajtra sa presunie ďalej na východ. 

Oblasť vysokého tlaku bude siahať z Ukrajiny, cez Balkán až nad severnú Afriku. Súčasne budú cez Atlantik nad Britské ostrovy postupovať pozostatky hurikánu Helene a práve medzi týmito dvoma tlakovými útvarmi bude do Európy prúdiť veľmi teplý vzduch od juhozápadu.

Teploty budú nezvyčajne vysoké

V teplom vzduchu sa bude nachádzať celá Európa. Na Pyrenejskom polostrove by malo byť najteplejšie. Tam by sa počas zajtrajšieho dňa a utorka mohli teploty pohybovať až okolo hranice +35 °C.

Veľmi teplo bude aj v Európe, kde teploty budú stúpať k hranici +30 °C.

Takéto teploty sú na súčasnú ročnú dobu veľmi nezvyčajné. V porovnaní s dlhodobým normálom nás čakajú teploty aj o viac ako 10 °C nad hranicou dlhodobého normálu.

V teplom vzduchu by sme mali zostať počas väčšiny budúceho týždňa.

Zmena sa črtá až v priebehu budúceho víkendu. Cez naše územie by mal postúpiť studený front, ktorý prinesie výraznejší pokles teplôt. Toto však ešte rozhodne nie je isté.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
11 °C / -5 °C
Jozef
Zajtra
Skoro jasno
14 °C / -6 °C
Víťazoslav
Štvrtok
Občasný dážď
16 °C / -2 °C
Blahoslav
Piatok
Zamračené
14 °C / 2 °C
Beňadik
Sobota
Občasný dážď
14 °C / 2 °C
Adrián
Nedeľa
Dážď
11 °C / 2 °C
Gabriel
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd