Pred nami sú mrazivé noci. Teploty môžu klesať na -15 °C

Peter Minárik

Nadchádzajúce dve noci prinesú na naše územie poriadne mrazy. Najchladnejšie bude v dolinách a v kotlinách, kde by teploty mohli klesať až k -15 °C.

Počasie na našom území bude nasledujúce dva dni mrazivé a to vplyvom tlakovej výše, ktorá do našej oblasti zasahuje v studenom vzduchu. 

Vďaka tomu budú teploty pri nočnom vyjasnení klesať poriadne nízko a oveľa vyššie nepôjdu ani počas dňa.

Nadchádzajúce noci, teda noc z nedele na pondelok a noc z pondelka na utorok prinesú nočné teploty, ktoré budú klesať na -4 až -10 °C.

Oveľa chladnejšie však bude v dolinách a v kotlinách, kde by teploty mohli klesať na -10 až -15 °C, v najchladnejších lokalitách za ideálnych podmienok ojedinele aj pod -15 °C.

Veľmi mrazivé počasie sa nasledujúcu noc očakáva najmä na Liptove, Orave, Spiši a na Gemeri. Noc na utorok však prinesie teploty pod -10 °C na celé severné a stredné Slovensko a čiastočne aj na východ.

Nočné mrazy sa zmiernia v priebehu stredy, kedy by cez naše územie mal postúpiť frontálny systém. K zmierneniu mrazov dopomôže oblačnosť a zrážky, no naďalej bude v noci mrznúť.

Nočné mrazy však tak skoro z nášho územia rozhodne neodídu. Ochladzovať by sa malo aj v druhej polovici budúceho týždňa.

Naviac numerické modely avizujú, že teploty by mohli byť doslova extrémne. Vývoj na tieto dni si pozrite TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd