Pred nami sú slnečné a relatívne teplé dni

Peter Minárik

Po veľmi teplom víkende prišlo na prelome týždňov k zrážkam, ktoré na severozápad priniesli aj sneženie. To nás však teraz niekoľko dní nečaká. Počasie totiž bude stabilné.

Počasie v našej oblasti bude počas nasledujúcich dní ovplyvňovať tlaková výš, ktorá sa bude priamo cez naše územie presúvať smerom na východ ďalej nad Ukrajinu.

Prítomnosť tlakovej výše tak veští to, že nás čaká stabilné počasie. Súčasne však bude aj teplo a to predovšetkým v druhej polovici týždňa, nakoľko sa naše územie bude nachádzať na zadnej strane tejto tlakovej výše.

Denné teploty by sa v prvej polovici týždňa mali pohybovať od -1 °C na severe po +5 °C na juhu nášho územia. V priebehu druhej polovice týždňa sa bude postupne otepľovať na +3 až +9 °C.

V porovnaní s dlhodobým normálom nás čakajú teplotne nadpriemerné dni. Priemerné popoludňajšie teploty by sa mali pohybovať zhruba o 5 °C nad hranicou dlhodobého normálu.

Stabilné počasie nás podľa aktuálneho vývoja čaká až do konca tohto týždňa.

Zmena počasia by mala nastať až na začiatku budúceho týždňa, kedy by mal postúpiť ďalší front, no ako vidieť na vývoji počasia na nasledujúce dni, tak teploty budú stále vysoké.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Zajtra
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Polooblačno
25 °C / 5 °C
Lea
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd