Pred nami sú slnečné a teplé jesenné dni

Peter Minárik

Počasie v našej oblasti konečne chystá príjemnú zmenu. Po vlne sychravého a upršaného počasia nás čakajú prevažne slnečné a nadpriemerne teplé dni. Šnúra slnečného počasia odštartuje už čoskoro.

Babie leto nás zatiaľ nezastihlo. Počas uplynulých dní totiž prevládal na našom území prevažne premenlivý a sychravý priebeh počasia. To všetko sa však už čoskoro zmení.

Počasie by mala začať ovplyvňovať oblasť tlakovej výše, ktorá sa postará na našom území o prevažne slnečné počasie s príjemnými teplotami.

Budúci týždeň bude slnečný

Počasie má aktuálne stále pod vplyvom oblasť tlakovej níže, ktorá sa nachádza nad oblasťou východnej Európy. Po jej zadnej strane prúdi do našej oblasti chladnejší a vlhší vzduch, v ktorom sa tvoria prehánky.

Tie hrozia na našom území ešte dnes a zajtra budú lokalizované predovšetkým do severných regiónov Slovenska. Zrážková intenzita však bude slabnúť.

Medzičasom sa od západu do našej oblasti rozširuje výbežok tlakovej výše. Stred tlakovej výše sa z Nemecka presunie začiatkom budúceho týždňa nad Rakúsko a táto tlaková výš bude počasie u nás ovplyvňovať od utorka až po zvyšok týždňa.

Od utorka nás tak čaká prevažne jasné až polooblačné počasie bez zrážok. Ráno bude počasie typicky jesenné a preto počítajte s hmlami. Okrem slnečného počasia bude aj príjemne teplo.

Teploty budú nadpriemerné

Vďaka slnečnému počasiu a postupne aj prílivu teplého vzduchu budú teploty na našom území pomaly rásť. Ešte v utorok sa maximálne teploty budú pohybovať v intervale +14 až +20 °C no v druhej polovici týždňa pôjdu teploty už nad hranicu +20 °C a v najteplejších oblastiach Slovenska môže byť do +23 °C.

Takéto teploty nie sú na súčasnú ročnú dobu bežné. Pred nami je tak nielen slnečné, ale aj teplotne nadpriemerné počasie.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd