Pri vyčíňaní počasia v Salvádore zomrelo zatiaľ sedem ľudí. Oblasť trápi jedna katastrofa za druhou

Dominik Cenkner

Silné dažde v stredoamerickom štáte Salvador si okrem množstva škôd vyžiadali aj obete na životoch. Oblasť navyše trápi jedna prírodná katastrofa za druhou.

Zosuvy pôdy v Salvádore zabili najmenej 7 ľudí vrátane troch detí. Informujú o tom tamojšie úrady.

Podľa nich ide o následky silných dažďov. Tie sa následne podpísali pod masívne zosuvy pôdy južne od hlavného mesta.

Dvaja dospelí a tri deti zahynuli, keď zosuv pôdy zasypal ich dom v obci Huizucar, približne 17 km južne od San Salvadoru. Uviedla vo štvrtok agentúra civilnej ochrany krajiny.

Ďalší dvaja ľudia zahynuli a jedno dieťa bolo zranené po tom, ako zosuv pôdy zasypal dom v neďalekom meste Panchimalco. Číslo obetí by však nemuselo byť konečné.

Dažde, hurikány i zemetrasenie

K úmrtiam došlo v súvislosti so silnými dažďami a povodňami vo viacerých krajinách Strednej Ameriky, ktoré sa začali minulý týždeň. Tie okrem Salvádoru zasiahli aj Guatemalu, Honduras, Nikaraguu a Kostariku.

Zosuvy pôdy v Salvádore sa vyskytli aj v súvislosti s viacerými prírodnými katastrofami a nepriaznivým počasím v regióne. Oblasť totiž trápi jedna katastrofa za druhou.

Vo štvrtok zasiahlo Mexiko zemetrasenie s magnitúdou 6,8. To si vyžiadalo najmenej dve obete, poškodilo budovy a spustilo zosuvy pôdy.

Na pohode tamojším obyvateľom nepridáva ani hurikán Fiona. Ten už zosilnel na 4. kategóriu a aktuálne vyčíňa západne od Bermúd. V regióne od nedele zabil najmenej päť ľudí a spôsobil obrovské škody.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd