Prichádza výrazné ochladenie s mrazmi. Teploty poklesnú aj k -6 °C

Peter Minárik

Posledné dni prevládali na našom území priam ukážkové dni babieho leta. Na viacerých miestach nášho územia prevládalo nádherné, slnečné a veľmi teplé počasie. Teraz sa však počasie zmení.

Ešte včera teploty na našom území prekračovali hranicu +22 °C a predvčerom sa teploty dokonca dostali až cez hranicu +23 °C. S takýmito teplotami sa žiaľ nateraz musíme rozlúčiť.

Počas nočných hodín totiž začal počasie na našom území ovplyvňovať studený front, ktorý priniesol na mnohé miesta nášho územia zrážky. Tie však príliš výrazné neboli. Na našom území spadlo len zopár jednotiek milimetrov.

Nočný prechod studeného frontu však má vplyv aj na niečo iné. Od severu k nám začína prenikať chladný vzduch, a tak sa s vysokými teplotami musíme nateraz rozlúčiť.

Pozor predovšetkým na mrazy

Dnes sa pomerne rýchlo začne vyjasňovať, no budeme badať, že sme už v chladnejšom vzduchu. Teploty totiž dnes na našom území nevystúpia nad hranicu +20 °C a v najchladnejších, severných oblastiach budú len do +15 °C.

Ešte výraznejšie ochladenie budeme pociťovať v ďalších dňoch. Vo štvrtok a v piatok sa maximálne teploty na Slovensku budú pohybovať len do +15 °C, pričom na severe môže byť dokonca aj pod +10 °C.

Chladný vzduch však budeme pociťovať predovšetkým v ranných hodinách, kedy pri vyjasnení budú teploty klesať poriadne nadol.

Chladná bude už noc na zajtra. Teploty na našom území poklesnú na +5 až -1 °C, no v dolinách a v kotlinách môže byť ešte o čosi chladnejšie.

Najchladnejšie bude v piatok ráno, kedy teploty na západe budú nad nulou, avšak na strednom a východnom Slovensku sa teploty budú pohybovať od +2 do -6 °C.

Ako vidieť aj na mape očakávaných teplôt, tak mráz sa v piatok ráno očakáva na viacerých miestach stredného a východného Slovenska.

Pozitívnou správou je však to, že príliv chladného vzduchu bude nad naše územie len dočasný. Už počas víkendu začnú teploty stúpať a teploty sa postupne počas dňa odstanú opäť nad hranicu +20 °C. Nadpriemerne teplé počasie tak bude v nasledujúcom týždni na Slovensku pokračovať a takto by to malo byť minimálne do začiatku novembra.

Vyhliadku počasia do konca októbra nájdete pod článkom.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd