Pripravte sa na chladný víkend. Potom nás čaká oteplenie. Vydrží oteplenie až do Vianoc?

Veronika Salayová

Máme pred sebou chladný víkend, kedy teploty oproti koncu pracovného týždňa opäť poklesnú. Pocit chladu ešte umocní studený vietor, ktorý bude fúkať na západe aj východe Slovenska. Ochladenie však dlho nevydrží a opäť sa po víkende oteplí. Aké počasie očakávať? 

Máme presne týždeň do Vianoc. Mnohých zaujíma, aké bude počasie počas najkrajších sviatkov roka. Aj keď ešte predpoveď nie je úplne jasná, čo-to už napovedá. Ale poďme pekne poporiadku...

Oproti včerajšku teploty poklesnú a čaká nás chladná sobota. Teploty na našom území dnes nevystúpia nad +3 °C a na väčšine územia bude pod bodom mrazu. K nízkym teplotám sa pridá aj občasné sneženie od západu a bude fúkať aj silnejší vietor, ktorý pocit chladu ešte umocní.

Najviac bude fúkať na juhovýchode a juhozápade Slovenska, kde rýchlosť vetra môže dosiahnuť 45 km/h a v nárazoch rýchlosť až do 80/km/h.

Pozor na nočné mrazy

Noc zo soboty na nedele bude veľmi chladná. Očakávame teploty do -12 °C a v horských dolinách môžu klesnúť až do -20 °C. Pozor aj na poľadovicu, hmlu a snehové záveje. 

Nedeľa oproti sobote prinesie jasné až polojasné počasie a sneženie iba ojedinele. Teploty však nevystúpia nad nulu, a to na celom území Slovenska.

Aj v nedeľu bude veterno, avšak oproti sobote o niečo menej. Na východe bude fúkať severný vietor s rýchlosťou do 30 km/h, v nárazoch do 50 km/h. 

Budú Vianoce biele?

Od pondelka začne do našej oblasti prúdiť teplejší vzduch, ktorý bude postupne dvíhať teploty nad nulu. S príchodom meteorologickej zimy sa bude v našej oblasti otepľovať. 

Prognózy tak nasvedčujú oteplenie. Od pondelka by sa každým dňom mali teploty dvíhať a na Štedrý deň budeme v plusových teplotách. Teploty by mohli vystúpiť až na +9 °C.

Vývoj počasia budeme ešte v najbližších dňoch upresňovať. Podľa všetkého nás však ani tento rok nečakajú biele Vianoce... 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Žofia
Zajtra
Skoro jasno, búrky
24 °C / 4 °C
Svetozár
Piatok
Dážď
16 °C / 5 °C
Gizela
Sobota
Občasný dážď
23 °C / 5 °C
Viola
Nedeľa
Občasný dážď
23 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
22 °C / 6 °C
Bernard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd