Pripravte sa na extrémny výkyv. Ochladí sa aj o 15 °C

Ľubomír Franko

Počas víkendu k nám dorazil tropický vzduch. Mimoriadne teplo bude na našom území minimálne do piatku. Zmena nás čaká cez víkend, kedy sa výrazne ochladí. Teplotný výkyv bude extrémny.

Zatiaľčo pracovný týždeň bude na našom území mimoriadne teplý, cez víkend nás čaká výrazná zmena. Od severozápadu dorazí nad naše územie výrazný studený front, ktorý prinesie zrážky ale najmä veľmi výrazné ochladenie.

Ochladenie by malo doraziť z piatku na sobotu. Bude výrazné a prinesie aj početné zrážky. Tie by mali byť vo forme občasného dažďa a dažďa, búrky sa očakávajú zatiaľ len ojedinele (to sa však ešte môže zmeniť).

Ochladenie bude výrazné. Zatiaľ čo v piatok budú teploty dosahovať stále tropické hodnoty, v sobotu to bude podstatne menej a v nedeľu na trópy aj zabudneme. Denné maximá dosiahnu v piatok +28 až +35 °C. V sobotu to bude už len +24 až +30 °C, no v nedeľu dosiahnu denné maximá už len +15 až +22 °C. Celkovo sa tak ochladí o 10 až 15 °C. 

Bližšie časové rozpoloženie ochladenia ako aj predpoveď búrok prinesieme počas pracovného týždňa, až keď to bude jasnejšie. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
11 °C / -5 °C
Jozef
Zajtra
Skoro jasno
14 °C / -6 °C
Víťazoslav
Štvrtok
Občasný dážď
16 °C / -2 °C
Blahoslav
Piatok
Zamračené
14 °C / 2 °C
Beňadik
Sobota
Občasný dážď
14 °C / 2 °C
Adrián
Nedeľa
Dážď
11 °C / 2 °C
Gabriel
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd