Prvé búrky sú už tu. Dnes výraznejšie zaprší

Veronika Sádovská

Už dnes ráno sa objavila prvá búrka a postupne k nám prichádza oblačnosť studeného frontu. Prichystajte si dnes dáždniky.

Oblačnosť z búrok zo studeného frontu sa nad naše územia začala nasúvať už skoro ráno okolo šiestej hodiny. Pred siedmou sme už mali aj prvú búrku v okolí Nových Zámkov, ktorá sa však rýchlo rozpadla.

Ďalšia oblačnosť k nám prichádza z Maďarska, Rakúska a Českej republiky. Tam môžu búrky pomôcť aj s hasením rozsiahlych požiarov.

Zrážky budú postupovať zo západu smerom na východ a pravdepodobne budú aj plošnejšie a výdatnejšie. Pomôžu zmierniť dlhotrvajúce sucho na našom území, hoci tento problém úplne neodstránia.

Pršať bude u nás dnes celý deň, posledné zrážky by mali opustiť východ Slovenska vo večerných hodinách. Príchod frontu oznámi aj silnejší vietor. Fúkať môže rýchlosťou 20 km/h, v nárazoch môže byť o niečo silnejší.

Búrky už prešli Nemeckom či časťou Rakúska a Česka. Dokopy vyprodukovali už vyše 100 000 bleskov. 

Búrky so sebou neprinášajú nebezpečné javy, väčšinou prechádzajú do trvalejšieho dažďa. Najväčší problém môžu spôsobiť práve bleskové výboje. Rozhorieť sa tak môžu kvôli suchu ďalšie požiare.

Spadnúť dnes môže od 10 mm zrážok až lokálne pri silnejších búrkach či daždi do 40 mm zrážok. Nezabudnite si dnes preto vziať so sebou dáždnik.

Aktuálnu polohu zrážok a búrok môžete sledovať tu.

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
24 °C / 4 °C
Blažena
Zajtra
Jasno
24 °C / 10 °C
Pankrác
Pondelok
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Servác
Utorok
Jasno
24 °C / 6 °C
Bonifác
Streda
Prehánky
24 °C / 7 °C
Žofia
Štvrtok
Dážď
19 °C / 6 °C
Svetozár
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd