PRVÉ INFO: Budú padať rekordy. Bude pekelne horúco a teplejšie ako sa čakalo

Peter Minárik

Horúčavy, ktoré zažívame na našom území tak skoro neskončia, ba práve naopak. Ešte sa zvýraznia a teploty budú atakovať rekordy. Extrémne teplo bude predovšetkým v závere tohto týždňa.

Napriek tomu, že nás už začali chladiť prvé búrky, tak v nadchádzajúcich dňoch bude počasie ešte neznesiteľnejšie. Slovensko čaká vlna veľmi teplého počasia. V nadchádzajúcich dňoch bude na našom území ešte teplejšie ako sa pôvodne očakávalo.

Môže za to príliv mimoriadne teplého vzduchu, ktorý sa nad naše územie dostáva až z Afriky a jeho príliv od zajtra ešte viac zosilnie.

Teploty na Slovensku pôjdu cez hranicu +35 °C

Teplý vzduch sa bude dostávať medzi rozsiahlou oblasťou tlakovej výše, ktorej stred sa nachádza nad centrálnym Stredomorím a tlakovou nížou, ktorá sa bude nachádzať priamo nad našou oblasťou.

Vzduch, ktorý k nám bude prúdiť bude teplý a vlhký a tlaková níž, ktorá sa nachádza v našej oblasti zapríčiní to, že sa v tomto teplom vzduchu budú tvoriť pomerne výrazné búrky. Nebezpečné sú však v prvom rade teploty.

Tie by mali s istotou prekonávať hranicu +35 °C a tu to teda neskončí. Veľmi teplo bude už zajtra v oblasti južného Slovenska a to predovšetkým na západnom a strednom Slovensku, kde teploty budú atakovať až hranicu +35 °C.

Oveľa teplejšie však bude vo štvrtok. Tento deň by mal byť jedným z najteplejších a bude prinášať pokorenie historických teplotných rekordov.

Teploty totiž v južných častiach Slovenska môžu atakovať až hranicu +37 °C, pričom opäť na takmer celom území bude nad +30 °C.

V Maďarsku zrejme až cez +40 °C

Vlna mimoriadne horúceho počasia čaká od zajtra mnohé oblasti Balkánu. U našich južných susedov bude dokonca ešte teplejšie ako na Slovensku a teploty tu budú už skutočne extrémne.

Teploty by podľa aktuálnych vyhliadok mohli pokoriť magickú hranicu +40 °C. Viac o vývoji v jednotlivých okresoch Slovenska si pozrite TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
11 °C / -5 °C
Jozef
Zajtra
Skoro jasno
14 °C / -6 °C
Víťazoslav
Štvrtok
Občasný dážď
16 °C / -2 °C
Blahoslav
Piatok
Zamračené
14 °C / 2 °C
Beňadik
Sobota
Občasný dážď
14 °C / 2 °C
Adrián
Nedeľa
Dážď
11 °C / 2 °C
Gabriel
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd