PRVÉ INFO: Cez víkend nás čakajú búrky a citeľné ochladenie

Peter Minárik

Počas nadchádzajúceho víkendu nás čaká výrazná zmena v charaktere počasia na našom území. V sobotu nám hrozia silné búrky a v nedeľu sa na našom území veľmi výrazne ochladí.

Nasledujúce dva dni prinesú na Slovensko veľmi premenlivé počasie s početnými prehánkami a s búrkami, ktoré sa budú vyskytovať na mnohých miestach nášho územia. Zatiaľ čo v piatok nás čakajú búrky z vlhkého a teplého vzduchu, tak už v sobotu nás čakajú frontálne búrky.

Mierne negatívnou správou je však aj fakt, že v nedeľu prenikne do našej oblasti chladný vzduch, v dôsledku čoho sa veľmi výrazne znížia teploty na našom území.

Sobota prinesie početné a silnejšie búrky

V priebehu soboty zavládne spočiatku na našom území ešte relatívne príjemný charakter počasia, ale už krátko popoludní sa na našom území začnú objavovať prvé búrky.

Pôjde o takzvané predfrontálne búrky, ktoré sa budú vyskytovať predovšetkým v oblasti hôr a na mnohých miestach nášho územia. Výraznejšie búrky nás čakajú v priebehu druhej polovice popoludnia a na večer.

To začne cez naše územie postupovať studený front na ktorom sa začnú vytvárať ďalšie prehánky a búrky, ktoré budú oveľa intenzívnejšie. Búrky by už mali byť sprevádzané aj silnejším nárazovým vetrom a zrážkami. Búrky postupne prejdú od severozápadu cez Slovensko smerom k juhovýchodu.

Za frontom sa ochladí

Po prechode studeného frontu v sobotu začne v noci na nedeľu do našej oblasti prenikať studený vzduch, ktorý prinesie výrazné ochladenie.

Zatiaľ čo sobotňajšie maximálne teploty sa pred studeným frontom budú šplhať na +24 až +30 °C, tak v priebehu nedele sa maximálne teploty budú pohybovať už len od +15 do +22 °C, čo je ochladenie o zhruba 4 až 10 °C.

Cez víkend nás tak čaká pomerne búrlivé počasie po ktorom sa ochladí. Netreba však zúfať. Už od pondelka sa začne na našom území opäť otepľovať. Vývoj deň po dni si pozrite TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd