PRVÉ INFO: Dosť bolo zimy. Konečne nás čaká oteplenie a teploty aj nad +20 °C. Prídu aj búrky

Peter Minárik

Veľká noc priniesla na naše územie výrazné ochladenie, vďaka čomu sa do našej oblasti dokonca vrátil aj sneh. Tomu je však teraz koniec. Na našom území sa pomaly, ale iste začne otepľovať a zo dňa na deň bude teplejšie.

Pred Veľkou nocou sme na našom území zažívali veľmi teplé počasie, ktoré prinieslo vysoké teploty až cez +20 °C, no Veľká noc všetko zmenila. Do našej oblasti od severu vpadol chladný vzduch, ktorý priniesol ochladenie, mrazy a zrážky na mnohé miesta nášho územia, ktoré boli na severe aj v nižších polohách snehové.

Chladné počasie zotrváva, avšak vo výhľade je už zmena. V priebehu víkendu sa konečne začne na našom území otepľovať a dokonca v budúcom týždni sa teploty na našom území dostanú až nad hranicu +20 °C.

Víkend ešte pochmúrny

S blížiacim sa víkendom sa na našom území začne zhoršovať počasie. Začne nás totiž ovplyvňovať ďalšia tlaková níž, ktorá prinesie na viaceré miesta nášho územia dážď. Počas víkendu sa dážď vyskytne predovšetkým v juhovýchodnej polovici územia.

Pri daždi a veľkej oblačnosti nepôjdu teploty príliš nahor. Aj v najteplejších oblastiach nášho územia by sa mali teploty udržiavať pod hranicou +20 °C, čo je na súčasnú ročnú dobu pod hranicou dlhodobého teplotného normálu.

Jedinou pozitívnou správou nadchádzajúce dni je to, že od víkendu nám už mrazy nehrozia a nebezpečenstvo pre vegetáciu je zažehnané. Vyššie teploty nás však čakajú až v budúcom týždni.

Bude síce teplo, ale hrozia búrky

V budúcom týždni sa počasie v našej oblasti začne konečne meniť. Do našej oblasti sa začne dostávať teplejší vzduch od západu až juhozápadu, vďaka čomu budú teploty postupne stúpať nahor.

Denné teploty sa budú postupne pohybovať od +15 °C až do +21 °C v najteplejších oblastiach. Postupne však teploty pôjdu nahor a posledný aprílový víkend prinesie teploty, ktoré by mohli prekonávať aj hranicu +25 °C.

Črtá sa síce zmena počasia, ktorá prinesie aj vyššie teploty, avšak počasie zasa tak príjemné nebude. Treba počítať s tým, že počasie bude pod vplyvom výškových oblastí nižšieho tlaku vzduchu, ktoré síce budú prinášať o čosi teplejší, ale aj vlhší vzduch a práve vlhký a teplejší vzduch sa veľmi dobre labilizuje.

 

V budúcom týždni nás tak čakajú početné prehánky, ale dokonca aj búrky. Búrková sezóna nám tak pomaly, ale iste začína.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd